Software

Google se află în SUA sub analiza Departamentului de Justiție al SUA pentru politica sa de monopol pe piața motoarelor de căutare. Unul dintre acordurile luate ca exemplu este cel încheiat între Google și Apple ce aduce motorul de căutare by default în browserul Safari.

Și nu discutăm despre orice sumă, acum 2 ani se discuta despre 12 miliarde dolari  / an (doar în Marea Britanie pe 2019 ar fi 1.5 miliarde dolari  / an).

Apple ar fi conștient de poziția ingrată în care se află Google și pregătește…, propriul motor de căutare.

Conform Financial Times, Apple ar fi angajat o sumă de persoane din segmentul de căutare web, o parte dintre ei cu experiență acumulată la Google. În iOS 14 au schimbat modul în care funcționează căutare, primul rezultat este furnizat de Apple și restul de către Google (sincer, nu am remarcat nicio schimbare).

Am pus dependența între ghilimele pentru că sunt sigur că și-ar dori să mențină statu-quo-ul de acum (12 miliarde dolari / an = sumă importantă chiar și pentru Apple). Dacă dintr-o dată ar renunța la Google sunt sigur că nu ar genera o sumă similară prin propriul motor de căutare.

Pe de altă parte, Google nu are niciun rival cu adevărat pe segmentul de căutare web. La fel cum Microsoft nu concurează cu nimeni în mod real pe sisteme de operare pentru desktop PC și notebook și exemplele ar putea merge mai departe. Mi se pare tardiv ce se pregătește împotriva Google și asta pentru că nu văd cine s-ar putea ridica. Apple are de învățat serios pe această nișă, a încercat și Microsoft cu Bing și aș spune că nici acum nu le-a ieșit cine știe ce.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: appleios
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.