Apple

Apple a decis să cumpere contra sumei de 356 milioane de dolari compania Authentec, o companie din domeniul soluţiilor de securitate, atât hardware, cât şi software.

Ca parte a achiziţiei, pe lângă preţul stabilit de 356 milioane de dolari, Apple va mai trebui să plătească şi o taxă anuală de 20 milioane de dolari pentru licenţe non-exclusive şi alte drepturi referitoare la elemente hardware, software şi patente. Totuşi, Apple  poate plăti 115 milioane de dolari dintr-o dată pentru aceste licenţe non-exclusive, pentru a scăpa de povara plăţii anuale a celor 20 milioane de dolari. În plus, Apple va mai plăti şi 7,5 milioane de dolari pentru servicii de inginerie.

Această achiziţie se pare că se va realiza în special datorită portofoliului solid de patente pe care această companie le deţine. Authentec are peste 200 de patente doar în Statele Unite ale Americii, patente din domenii precum senzori biometrici, dispozitive embedded de securitate etc. Având clienţi precum Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Motorola, Nokia, Samsung sau Orange, clienţi care utilizează tehnologia realizată de Authentec, se pare că Apple va primi destul de mulţi bani din costurile de licenţiere pentru aceste patente (în caz în care tranzacţia se va finaliza).

Sursa: globalpost.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.