Diverse

Data de 2 august va rămâne în istoria Apple ca fiind ziua în care compania a devenit prima din Statele Unite ale Americii cu o capitalizare bursieră de 1000 miliarde de dolari. Chiar dacă această trecere a durat câteva minute, creşterea spectaculoasă a acţiunilor Apple din ultimele luni (peste 32% în ultimele 12 luni şi peste 20% în 2018) dau speranţe că bariera de 1000 miliarde de dolari va fi depăşită curând pentru o perioadă mai lungă de timp.

Această capitalizare uriaşă vine pe fondul unor rezultate financiare spectaculoase în trimestrul al doilea din 2018. Apple a generat în perioada aprilie – iunie venituri de 53.5 miliarde de dolari şi a obţinut un profit de 11.5 miliarde de dolari (+8.7 miliarde de dolari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut). Toate detaliile financiare ale trimestrului record le găsiţi aici.

Apple nu este singura companie tech ce poate atinge borna celor 1000 miliarde de dolari. Giganţii Alphabet (Google) şi Amazon se apropie deja de o capitalizare bursieră de 900 miliarde de dolari (858 miliarde, respectiv 875 miliarde), însă acestea mai au nevoie de ceva timp pentru a atinge performanţa Apple.

Sursa: bloomberg.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.