Diverse

În fiecare an, The Boston Consulting Group, una dintre cele mai cunoscute firme de consultanță în management la nivel global, identifică cele mai inovatoare 50 de companii din întreaga lume. Clasamentul este întocmit la nivel mondial în baza unui sondaj de opinie la care participă 1500 de directori de inovare din industrii diferite.

În raportul din acest an privind inovaţia, The Boston Consulting Group prezintă modul în care tehnologia digitală transformă produsele, serviciile și procesele care sunt ulterior create. Unul dintre criteriile analizate este gradul de adoptare a inovaţiei digitale şi modificările implementate în strategia, operațiunile și organizarea unei companii care trece printr-un astfel de proces. 

Sondajul include companii din toate domeniile de activitate, iar pentru al doilea an la rând Apple a fost desemnată drept cea mai inovatoare companie din lume. Pe locul doi s-a clasat Google, în timp ce ultima treaptă pe podium a fost completată de Microsoft.

Un salt uriaş a fost făcut de către Orange care a ajuns de pe poziţia 44 în 2016 pe locul 19 în 2017. Această urcare uimitoare oferă operatorului portocaliu poziţia de cea mai inovatoare companie europeană.

The Boston Consulting Group este o companie americană, poate de aceea si majoritatea prezenţelor din acest top 50 vin din această ţară. Nu neg activitatea de cercetare – dezvoltare a multor companii americane, însă parcă aceste rezultate sunt puţin forţate.

Sursa: orange.ro

Categorii: apple

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.