automobil electric de la Apple Diverse

În urmă cu câteva luni Apple lansa CarPlay, un software prin care poți beneficia direct prin centrala multimedia a automobilului, de aproape tot conținutul și serviciile dintr-un iPhone. Compania californiană a încheiat acorduri cu majoritatea constructorilor auto, pentru ca pe viitor CarPlay să poată fi oferit standard sau opțional pe cât mai multe modele de mașini.

Până acum, serviciul destinat utilizării iPhone conectat la unitatea multimedia a automobilului dispune de funcții ca: navigarea utilizând Apple Maps, primirea sau inițierea de apeluri, ascultarea sau dictarea measjelor, redarea muzicii de pe smartphone, ș.a. În principiu, prin conectarea telefonului via bluetooth sau cablu, pe ecranul principal al mașinii aveai la îndemână multe funcții ale iOS.

Nimic spectaculos sau nemaivăzut până aici. Mai nou însă, Apple dorește ca prin CarPlay, portierele sau porbagajul automobilului să poată fi deschise utilizând iPhone-ul din buzunar. Mergând și mai departe, motorul sau instalația de climatizare pot fi de asemenea pornite prin aplicația dedicată de pe smartphone. Aceste invenții au fost deja patentate de gigantul american, urmând dezvoltarea și ulterior implementarea lor.

Apple trebuie să-și impună aceste tehnologii în fața constructorilor auto, deoarece aceștia deja propun aplicații proprii care să facă aproximativ aceleași lucruri. Principala problemă rămâne însă, asigurarea unui grad ridicat de securitate în vederea evitării situațiilor ca un ”binevoitor” să-și folosescă propriul smartphone pentru a-ți descuia, porni și în final, fura mașina.

Sursa : Techcrunch.com

Categorii: appleios
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.