Smartphone

Strategy Analytics a publicat o listă a celor mai profitabili producători de smartphone-uri la nivel mondial. Când te uiţi peste aceste cifre îţi dai seama de ce companiile “Android” cu tradiţie au pierdut lupta cu cele chinezeşti: există o bătălie a preţurilor atât de mare, încât de multe ori profitul este nesemnificativ, mai mult chiar unele merg şi în pierdere.

În schimb Apple este la un alt nivel deoarece a ştiut să joace constant bine pe o piaţă dezvoltată de ei. Conform datelor Strategy Analytics în trimestrul al treilea din 2016 întreaga piaţă de telefoane inteligente a avut un profit de 9.4 miliarde de dolari, din care 91%, adică peste 8.5 miliarde de dolari, aparţin celor de la Apple.

Felia mică de 900 milioane dolari este împărţită între toţi ceilalţi producători, iar cei mai răsăriţi sunt Huawei, Vivo şi OPPO cu câte 200 milioane dolari fiecare. Restul au apucat firimiturile. Dacă vă gândiţi de ce nu apare Samsung în top, vă spun doar atât: Samsung Galaxy Note7.

apple

Sursa: androidauthority.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.