Hardware

În 2014 Apple anunţa că iPod Classic nu va mai fi produs, iar la 3 ani distanţă compania americană a confirmat că nu vor mai vinde nici MP3 playerele clasice iPod Nano şi iPod Shuffle. Acestea erau ultimele exemplare din portofoliul companiei care nu integrau interfaţa iOS şi se limitau în a fi simple playere de muzică.

Dezvoltarea accentuată a smartphone-urilor din ultima perioadă a condamnat clasicele device-uri de ascultat muzică, iar vânzările acestora aproape că s-au prăbuşit. iPod Nano şi iPod Shuffle nu au “suferit” îmbunătăţiri majore în ultimii ani, astfel că fanii s-au reorientat către terminale mult mai capabile.

Din fericire pentru cei care îşi doresc în continuare un MP3 player mai modern, Apple le pune la dispoziţie iPod Touch, device care utilizează sistemul de operare iOS şi suportă aplicaţii din App Store. Practic vorbim de un iPhone fără semnal 2G / 3G / 4G.

iPod Nano şi iPod Shuffle se mai găsesc încă pe la diverşi distribuitori, aşa că dacă vă simţiţi nostalgici încercaţi să le achiziţionaţi acum pentru că stocurile se vor epuiza rapid.

Sursa: theverge.com