Telefoane Mobile

Nu știu dacă vă aduceți aminte, dar prin 2017 a ieșit la iveală că iPhone-urile mai vechi sunt încetinite de către Apple în mod voit spre a prezerva autonomia în cazul bateriilor degradate în timp.

Întreaga poveste a fost denumită batterygate, iar în SUA a ajuns subiect pentru un caz în justiție. Mai multe detalii regăsiți într-un articol mai vechi.

AndroidAuthority afirmă că Apple se pregătește să rezolve cazul printr-o înțelegere amiabilă, iar costurile s-ar putea ridica între 310 milioane dolari – 500 milioane dolari. Este o amendă uriașă, dar pentru Apple nu-i o problemă așa mare. Au zeci dacă nu sute de miliarde dolari prin conturi.

Soluția este validă strict pentru cei ce locuiesc în SUA, cel mai probabil. Se estimează că ar trebui să plăteasc 25 dolari / smartphone și valoarea în funcție de produs ar putea crește. S-ar putea să apară un formular de completat online etc.

Uite un motiv pentru care-i apreciez pe american, la ei nu te joci cu astfel de cazuri și corporațiile ajung în situații în care trebuie să bage mâna serios în portofel spre a rezolva o tâmpenie, dacă-mi permiteți folosirea termenului. Apple la momentul respectiv a subvenționat un preț mai mic pentru cei interesați de schimbarea bateriei, a început să ofere detalii legate de sănătatea acumulatorului etc.

Este una dintre mutările ce mi-aș dori să o văd adoptată și de către Google pentru Android. Este evident că și aici în timp se ajunge după anumite cicluri de încărcare – descărcare ca un smartphone să nu mai ofere autonomia de la început, iar utilizatorul ar trebui să fie cumva informat.

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: appleiphone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.