gAuto

La sfârşitul săptămânii trecute Hyundai a făcut o mică gafă şi a confirmat prin intermediul unui oficial că ar avea ceva discuţii avansate cu Apple pentru construcţia viitoarei Apple Car. Cel mai probabil reprezentanţii “mărului muşcat” s-au simţit ofensaţi şi au forţat mâna celor de la Hyundai pentru a elimina toate informaţiile legate de acest subiect (Apple este cunoscută pentru discreţia sa).

Chiar şi aşa presa din Coreea de Sud susţine că Apple şi Hyundai vor bate palma în luna martie a acestui an, iar proiectul strategic este aproape gata. Sursele neoficiale susţin că producţia Apple Car ar urma să înceapă pe teritoriu american undeva prin 2024. Vizată pare a fi fabrica Kia Motors (filială Hyundai Motor) din Georgia, care conform proiectului ar urma să aibă o capacitate maximă de producţie de 400.000 de maşini / an.

Ambiţia Apple de a intra pe segmentul maşinilor electrice este veche, însă ştim cât de perfecţionistă este compania americană. Hyundai pare a fi un partener corect, unul cu aspiraţii mari în domeniul inteligenţei artificiale, aspect confirmat de curând după ce la sfârşitul anului trecut a cumpărat Boston Dynamics pentru 1.1 miliarde de dolari.

Rămâne de văzut dacă şi cum se va concretiza acest parteneriat, însă dacă va exista într-un final un produs finit, sunt sigur că vom primi o maşină electrică scumpă, dar revoluţionară în câteva aspecte.

Sursa: hotnews.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.