Arhiva

Sunt sigur că mare parte dintre voi cel puţin odată aţi vrut să vă cumpăraţi un produs al celor de la Apple. S-au bucurat de un succes imens: iPod, MacBook Pro sau Air, iMac, iPhone sau mai recentul iPad. Bineînţeles că unul dintre motivele pentru care nu l-aţi achiziţionat este legat de preţ sau disponibilitatea în România.

Cel puţin unul dintre aceste motive va fi înlăturat prin deschiderea iStyle Cotroceni ce va avea loc în săptămânile următoare. Odată cu această lansare oferă un brevet denumit :) “Apple Air Blogger” ce dă posibilitatea de a testa un MacBook Air pentru un an de zile. Este necesar doar să fie individualizat magazinul Apple ideal.

Normal că mă “risc” şi eu cu un articol pe această temă. Îmi aduc aminte că atunci când a fost prezentat primul MacBook Air, Steve Jobs în maniera caracteristică l-a scos dintr-un plic punând mare preţ pe grosimea redusă a noului lor laptop ce se dorea a fi şi uşor ca aerul.

Acum să trecem la subiect:

Cum ar trebui să arate magazinul Apple ideal?

Apple are o gamă întreagă de gadgets ce au mizat pe alb sau argintiu. Îmi amintesc ce discuţii se mai ridică prin dot com cu privire la când va sosi iPhone 4 pe alb. iPad 2 vine direct în ambele variante coloristice. Din start trebuie precizat că magazinul să aibă o culoare dominantă: alb sau argintiu plus o serie de suprafeţe transparente, dar nu prea multe ca să nu devină kitsch. Mobila trebuie să meargă pe aceeaşi variantă coloristică: alb sau argintiu, iar muchiile să nu fie ascuţite ci un pic rotunjite.
Nu ştiu cum să mă exprim, însă trebuie să se bazeze pe linii simple, un design coerent.

Pentru a crea o ambianţă plăcută recomandabil ca la intarea în magazin să fii însoţit de o muzică în surdină şi nu una de aceea cu surle, tobe şi trâmbiţe ca în unele magazine de haine ce au ajuns să mă obsedeze prin sunetul de “luptă” integrat.

Ar fi superok să ofere un spaţiu în care să fie oferite spre un test succint: iPhone 4, iPad 2, MacBook Air, Pro sau iMac. Normal că este puţin cam greu de pus în practică la noi unde cleptomania este la mare preţ, dar ar merita încercat. Bine că ar trebui să se ferească şi de cei ca mine care dacă ar pune mâna pe un iPad 2 l-ar butona stând pe o canapea, încercând să-i dea de  cap şi astfel să obţin detalii care să le ofere pe blog cu privire la gadgetul momentului.

Acum trecând la lucruri extrem de serioase spun că un magazin Apple nu are cum să nu ţină mare cont de design. Aş zice că acolo stă şi cheia.  Normal că pe primele locuri pentru a realiza venituri ok sunt preţurile afişate şi stocurile. Spre exemplu şi în .ro cererea de iPad 2 este excedentară. eMAG a adus 80 de bucăţi care s-au dat instantaneu şi sunt înregistrate peste 720 de cereri ferme.

Pe de altă parte am înţeles că s-au mai redus şi costurile legate de linia de laptopuri şi all-in-one desktopuri astfel încât sunt mai uşor de suportat de o gamă mai largă de persoane şi de pe malurile Dâmboviţei.

Mai jos pun o comparaţie între cele două MacBook Air:

Laptopuri
Date hardware
MacBook Air 11 inch MacBook Air 13 inch
Ecran 11.6 inch cu rezoluţie 1366×768 pixeli 13.3 inch cu rezoluţie 1440×900 pixeli
Sistem de operare Mac OS X v10.6 Snow Idem
Procesor, memorie RAM, hdd Intel Core 2 Duo lla 1.4 Ghz, 2 GB DDR3 şi 128 GB SSD Intel Core 2 Duo la 1.86 Ghz, 2 GB DDR3, 128 GB SSD
Placă video Nvidia GeForce 320M de 256 Mb Nvidia GeForce 320M
Conectivitate Wi-Fi, bluetooth, 2 usb 2.0 Wi-Fi, bluetooth, 2 usb 2.0
Alte specificaţii difuzoare stereo, cameră web difuzoare stereo, cititor de carduri şi cameră web
Baterie, greutate, grosime 1.06 Kg şi 17 mm 1.3 Kg şi 17 mm
Preţ 4.647 lei 6.044 lei

Marele atuuri ale MacBook Air sunt designul şi portabilitatea. Îmi place în mod deosebit cel de 13.3 inch. Cred că este dimensiunea ideală pentru un laptop la ora actuală. Ar fi superok să intru şi eu în rândul lumii şi la conferinţele lui Manafu să deschid un Air pentru face live blogging de la faţa locului.

Plus că urmează trecerea blogului meu pe domeniul gadget.ro și ar fi util un laptop portabil și performant spre a aduce mereu cele mai noi știri și recenzii din zona de tech și it&c.

Și acum să tragem concluziile legate de magazinul Apple ideal:
– culorile dominante să fie alb, argintiu, argintiu metalizat cu spații transparente din sticlă;
– o muzică plăcută în fundal;
– produsele spre test pentru cei care trec pragul magazinului, dar spațiul să nu fie înghesuit;
– o atitudine prietenoasă și profesionistă din partea celor care muncesc acolo;
– un spațiu larg și aerisit în care în voie să-ți documentezi achiziția unui MacBook Air sau un iPad 2;
– zone personalizate pentru laptopurile Mac, iPhone, iPad sau iPod;

Mai mult nu știu ce poți cere de la un magazin.

Post scris pentru concursul de pe dandragomir.biz.

Update: O continuare printr-o postare pe facebook legată de calitatea angajaților sau mai degrabă: Omul sfințește locul. Normal că într-un shop Apple trebuie să dai de oameni care să cunoască la perfecție produsele și să te informeze în cel mai mic detaliu.

Galerie foto cu MacBook Air de 11 şi 13 inch:

Disclaimer imagine header: Dan Dragomir

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.