Apple

Războiul patentelor continuă și rând pe rând companiile rivale Apple deschid diferite procese împotriva acesteia. Dacă nu de mult Apple a acuzat HTC că a furat patentul, acum roata se întoarce: compania taiwaneză susține că producătorul din Cupertino are de dat socoteală.

În urma unei plângeri a celor de la HTC, Comisia Internațională pentru Comerț urmează să ancheteze Apple care este acuzată că a încălcat brevetele HTC. Conform BBC, plângerea a fost făcută în luna august și prin aceasta se încearcă blocarea importurilor de produse Apple în Statele Unite ale Americii.

Prezenta acuză este o replică la ceea ce s-a întâmplat în luna iulie a acestui an când, la plângerile făcute de Apple, HTC a fost sancționată de Comisia Internațională pentru Comerț din SUA pentru că a folosit ilegal două brevete.  Mai mult decât atât, HTC a anunțat încă de atunci că va urma o replică. În această dispută este așteptat răspunsul și hotărârea finală a unei comisii speciale care va decide la 6 decembrie cine este oaia neagră.

Sursa: BBC