Tablete

Acum câteva zile anunţam că Apple va lansa noul iPhone 5 în 6 Iunie, împreuna cu o nouă versiune iOS şi OSX.

Se pare că gigantul nu va lansa doar un nou iPhone ci şi un nou iPad! Contrar aşteptărilor şi zvonurilor iniţiale care spuneau că iPad 3 va fi lansat în perioada sărbatorilor de Crăciun, surse din interiorul Apple confirmă faptul că noua tabletă va fi lansată mai devreme, cu ocazia WWDC in 6 Iunie.

Aceleaşi surse anunţă că iPad 3 va avea acelaşi procesor dual-core şi 1GB RAM. Noile adiţii vor fi camera foto/video de 8 megapixeli cu bliţ (asemănătoare iPhone 5), o cameră video frontală HD şi mult aşteptatul “retina display” cu o rezoluţie dublă (2048×1536).

Decizia este surprinzătoare deoarece iPad 2 nu a ajuns încă în toate ţările partenere, inclusiv România! România nu a fost inclusă în nici una din prezentările Apple, de asemenea nu a intrat în ultima listă a ţărilor partenere! Comparând lansarea iPhone 4 cu lansarea iPad 2, observăm faptul ca iPhone 4 (alături de 3G si 3Gs) a intrat în lista partenerilor alături de Germania şi Ungaria, însă România nu apare în lista ultimelor ţări partenere iPad 2 (unde se află Germania şi Ungaria!). Să fie oare acesta un semn că Apple va lansa în România direct iPad 3? Nimic nu este sigur însă toate semnele indică spre acest fapt.

Imaginea de mai sus este una din primele randări. Cu siguranţă produsul final va arăta puţin diferit comparat cu această randare însă, ca şi în trecut, aceste randări “scurse” din interiorul Apple sunt extrem de aproape de realitate.

Apple va lansa, alături de noul iPad 3, şi o nouă serie de MacBook. Sursele nu au specificat dacă se referă la MacBook Air sau MacBook Pro, însă – ţinân cont ca noua serie MacBook Pro a fost lansată doar de o lună – acest fapt este perfect compatibil cu zvonurile anterioare care arătau chiar şi câteva specificaţii tehnice ale noului MacBooc Air, cea mai importantă adiţie fiind noua generaţie de procesoare Sandy Bridge de la Intel.

Sursele nu au specificat nimic în legătura cu o nouă serie de iMac sau AppleTV, totuşi – gândindu-ne la faptul ca în ultimii 4 ani Apple a respectat acelaşi orar de lansare a noilor produse – şansele ca Apple să lanseze şi o nouă generaţie de AppleTV şi iMac sunt maxime! Putem visa oare şi la o noua serie de iPod Nano şi iPod Touch? De ce nu, analizând perioadele de lansare anterioare.

Care este părerea ta? Ai achiziţionat deja un iPad 2, sau aveai în plan achiziţionarea unui asemenea gadget? Sau vei aştepta până în Iunie?

Later edit: acest articol este o farsa si trebuie tratat ca atare!