Apple Watch Series 4 – candidat pentru titlul de cel mai bun ceas inteligent din 2018

15/09/2018

Piața de smartwatch nu a prins o explozie în ce privește vânzările precum tabletele în 2010. Totuși, Apple & alte companii au pus resurse și au încercat să ofere o rețetă cât mai bună. Compania americană domină cu autoritate pe segmentul de smartwatch premium prin iterațiile succesive lansate din 2015 până în prezent. 

Câteva din specificațiile Apple Watch Series 4:

  • ecran AMOLED de 1.78 inch cu rezoluție 448 x 368 pixeli, 326 ppi și raport display / corp de 60%, protejat cu sticlă de safir, 3D Touch + luminozitate de 1000 nits, certificare wateproof 50m în ce privește rezistența la contactul cu apa;
  • procesor Apple S4 de tip dual-core cu PowerVR în poziția de accelerator grafic, 16 GB spațiu de stocare;
  • watchOS 5.0;
  • Wi-Fi b/g/n, bluetooth 5.0, NFC și A-GPS, GLONASS, GALILEO și QZSS pe partea de localizare;
  • autonomie de până la 18 ore, 36.7 / 48 gr. și dimensiuni de 44 x 38 x 10.7 mm.

Prețurile pornesc de la 439 euro în Europa. Sunt mai multe materiale pentru carcasă și curea, culori de curea, conectivitate ( GPS + date sau strict GPS etc). Sunt variante ce costă și peste 1000 de euro. Apropo, Watch Series 4 cu GPS + date mobile funcționează conectat cu iPhone-urile de la 6 spre iterațiile mai noi + iOS 12, Watch Series 4 cu GPS are nevoie de la iPhone 5S spre versiunile noi + minim iOS 12.

Apple a alocat un nou ansamblu hardware pentru ceasul său + a introdus un scanner EKG (sunt sigur că nu se compară cu un scanner dedicat etc, dar pot spune că este o realizare importantă în domeniu, funcția urmează a deveni activă până la sfârșit de 2018). Purtăm ceasul la mână și mă aștept ca un smartwatch la un moment dat să fie capabil pe baza datelor înregistrate de la utilizator să-l avertizeze când descoperă o situație neconformă.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.