Hardware

TSMC și ARM au prezentat un produs nou pe Cortex-A57. Este și primul din clasa lui, niciun alt CPU pe ARM Cortex-A57 nu a fost anunțat până acum. Cele două companii au lăsat să se înțeleagă că producția de serie este gata să înceapă, deși device-uri cu acest procesor nu vor apărea prea devreme pe piață.

Noul chip de la TSMC folosește un proces de manufacturare pe 16nm. ARM declară că ar fi de trei ori mai performant decât un Cortex-A15 și asta fără a afecta durata de viață a bateriei. Și mai mult de atât, ARM Cortex-A57 ce oferă puterea unui ARM Cortex-A15 consumă de cinci ori mai puțină energie.

Acest CPU ar fi pregătit pentru  tablete, computerele de top și servere. Nu s-a specificat nimic legat de smartphone-urile de top. Poate că lucrurile se vor schimba între timp. Totuși, nu cred că ARM Cortex-A15 va fi lăsat în urmă așa ușor.

Sursa: Engadget.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.