Retelistica

Ajutorul oferit de Elon Musk regimului de la Kiev în lupta contra armatei invadatoare a dovedit că serviciile reţelei Starlink pot fi de neegalat în anumite situaţii, astfel că Armata Română este interesată la rândul său să achiziţioneze servicii şi echipamente de la SpaceX.

Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării a lansat prin SEAP o consultare a pieţei, pas premergător unei posibile licitaţii publice, prin intermediul căreia vrea să afle informaţii despre produsele şi serviciile SpaceX, cât şi detalii legate de preţ sau termene de livrare.

”Prezentul document stabilește cerințele necesare pentru realizarea achiziției de „Servicii și echipamente satelitare Starlink sau similar” care permit accesul la rețeaua globală de comunicații satelitare (sateliți Starlink sau similari). Produsul este destinat pentru asigurarea serviciului de internet care va asigura viteza de descărcare între 100Mb/s și 200 Mb/s și o latență de până la 20 ms oferind acoperire în locațiile aflate pe teritoriul României, Europa inclusiv Marea Neagră, Marea Mediterană, nordul Africii, Oceanul Atlantic”, se arată în document postat de Ministerul Apărării.

Preţul practicat de SpaceX în prezent în România este următorul:

  • kit pentru conectare la sateliţi – 2200 lei + taxă de livrare 120 lei;
  • abonament lunar – 230 lei / lună.

În aceşti bani este promisă acoperire în toată ţara, latenţe mici şi viteze de download de până la 250 MB/s.

Sursa: economica.net

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.