Aston Martin RapidE gAuto

Un nou model auto ultra-performant ce se bazează strict pe energia electrică pentru a asigura deplasarea vine din Anglia, de la producătorul exclusivist Aston Martin. Conceptul pare foarte aproape de producția de serie, mai ales că nu se diferențiază prea mult de un model convențional din actuala gamă – Rapide S.

Acest lucru este cu atât mai evident, cu cât chiar numele noului model complet electric este similar cu al donatorului de platformă. Înlăturând particula S și terminând denumirea în majusculă, a fost obținut Aston Martin RapidE.

Deocamdată nu sunt oferite prea multe detalii tehnice, cu toate că CEO-ul companiei a oferit cu ceva timp în urmă o cifră interesantă: 1.000 de CP va avea un viitor model complet electric de la Aston Martin. Dacă atunci se referea la RapidE rămâne să vedem în viitorul apropiat, deocamdată putem doar admira câteva elemente de design într-o galerie foto:

În mod clar principalul competitor pe care Aston Martin RapidE îl are în vizor este Tesla Model S. Deja automobilul american a devenit extrem de popular, însă nu are tradiția unui constructor auto exclusivist, cu atât mai mult a unuia ce poate fi considerat vedetă de film. Aston Martin a fost de multe ori mașina celui mai cunoscut agent secret britanic, nume de cod 007 – Bond… James Bond. Să vedem dacă cumva RapidE va fi pe placul producătorilor următoarei pelicule.

Sursa: Blog.CarAndDriver.com

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.