Notebook

Se pare că era netbook-urilor se apropie de sfârşit. Primul pas în acest sens a fost făcut de Asus care a anunţat în mod oficial că va opri producţia seriei de netbook-uri Eee PC după 5 ani de la lansare, perioadă în care s-au vândut peste 50 de milioane de astfel de gadget-uri.

Eee PC-ul a fost un hit la momentul lansării deoarece era uşor, portabil şi răspundea cerinţelor oamenilor în continuă mişcare. Din păcate, apariţia tabletelor a spulberat orice şansă pentru un viitor prosper a acestor netbook-uri, vânzările scăzând extrem de mult în ultima perioadă. Pe lângă puterea de procesare şi prezenţa touchscreen-ului, se pare că un alt mare atu al tabletor îl reprezintă şi costurile de fabricaţie, care sunt mai scăzute comparativ cu cele pentru realizarea de netbook-uri.

În urma acestui anunţ, cel mai mult are de suferit compania Intel, principalul producător de procesoare pentru astfel de dispozitive. Dacă pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor sunt aproape inexistenţi, se pare că în curând vor pierde şi această piaţă a netbook-urilor, acolo unde procesoare ca Intel Atom N2500, N2600, N2800 făceau legea. O altă veste proastă pentru cei de la Intel vine şi din partea celor de la Acer, care chiar dacă nu au făcut încă un anunţ oficial în acest sens, se pare că în curând vor stopa şi ei producţia de netbook-uri.

Sursa: digitimes.com