Notebook

Astăzi a avut loc un eveniment de lansare a două noi laptopuri din seria ROG (primele impresii vor veni în articole dedicate – ROG Zephyrus S17 și ROG Zephyrus M16).

Sânziana Ionescu este ROG Business Development Manager  la ASUS și a vorbit puțin despre piața locală de laptopuri: „ Da. Este o dinamică de la lună la lună, iar din calculele noastre pe prima jumătate de an din 2021 ne aflăm în poziția de lider pe zona de notebook-uri.”

ASUS este lider incontestabil pe piața de laptopuri de gaming cu 43% în ce privește unitățile vândute și 43.2% în ce privește valoarea produselor comercializate – pentru perioada cuprinsă între ianuarie – iulie 2021.

S-a vorbit și despre faptul că a existat o criză a componentelor cu impact și în ce privește România, iar cererea a fost cumva mai mare față de ofertă, dar ASUS România a încercat să aibă un portofoliu diversificat, dar și stocuri care să acopere cât mai mult din necesarul existent în piață.

Și-au păstrat poziția de lider și în ce privește piața locală de laptopuri, nu doar pe segmentul de gaming. Înțeleg că este o competiție strânsă cu locul 2 – Lenovo. Aici nu am aflat un marketshare concret, chiar aș fi curios să văd date legate de un top 5 național, să vedem unde se află și concurența, dar și să descoperim dinamica pe o perioadă mai lungă de timp.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.