Retelistica

ASUS Lyra este un sistem Wi-Fi integrat pentru cei ce-și doresc acoperire în întreaga locuință, în orice colț al spațiului de acasă. 

Sunt până la 5 hub-uri inteligente ce folosesc module Wi-Fi tri-band pe 802.11ac, iar împreună formează o singură rețea. În mod automat se oferă semnal stabil pentru dispozitivele conectate. Trecerea de la un hub la altul se face fără a fi nevoie de intervenția utilizatorului, în funcție de poziționarea mai bună ca semnal.

ASUS Lyra realizează conexiunea între hub-uri pe o frecvență specială în 5 GHz, fără a ocupa din spectrul alocat pe 2.4 și 5 GHz pentru terminalele conectate la rețea.

Acoperă până la 557 metri pătrați, cu un singur nume de rețea. Încorporează tehnologia ASUS AiProtection dezvoltată împreună cu Trend Micro Smart Home Network. Software-ul este gratuit pe întreaga durată de utilizare a produsului, cu actualizări automate gratuite. Sunt blocate amenințările de pe internet, în mod preventiv – înainte să intre în rețea.

Alte specificații legate de ASUS Lyra:

  • 7 antene interne ( 4 inteligente, 2 standard și una de tip bluetooth);
  • tri-band pe 2 x 5 GHz și 1 x 2.4 GHz;
  • viteze de până la 400 Mbps pe 2.4 GHz, până la 867 Mbps pe cele două antene de 5 GHz;
  • 1 x port WAN de tip gigabit, 1 x port LAN gigabit, hub satelit cu 2 x LAN gigabit;
  • Wi-Fi a/b/g/n/ac, IPv4 și IPv6;
  • dimensiune pentru un hub de 15 cm în diametru și 4.5 cm înălțime.

Nu am găsit informații legate de preț și momentul în care ASUS Lyra intră pe piața locală. Este o soluție gândită pentru apartamentele și casele mari, cele în care un router Wi-Fi nu face față.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.