Zilele acestea am avut ocazia să tastez de pe cel mai puternic laptop din viaţa mea :). Ştiu că nu sună tocmai tehnic, dar Asus N53SV reprezintă un vârf de gamă combinând calităţi din zona business cu caracteristici ce oferă entertainment pur. Poate fi transformat într-o adevărată staţie de lucru. Uitaţi-vă numai ce hardware încorporează fiind primul laptop cu tehnologia Intel Sandy Bridge:
– ecran de 15.6 inch cu aspect 16:9 şi rezoluţie 1366×768 pixeli;
– procesor Intel Core i7 la 2.2 Ghz, 4 GB DDR3 şi suport de până la 16 GB DDR3, hdd Seagate de 500 GB la 7200 rpm, placă video Nvidia GeForce GT 540m de 1024 Mb DDR3;
– conectivitate asigurată de Wi-Fi, bluetooth 2.0, 3 porturi usb 2.0, 1 port usb 3.0, VGA, HDMI;
– unitate optică de tip blu-ray, webcam de 2 Megapixeli;
– 2.9 kg, 40 mm grosime, baterie de 4400 mAh;
– tehnologia de sunet este Ice Power dezvoltată de Bang&Olufsen;
– sistem de operare Windows 7 Ultimate.
Galerie foto cu Asus N53SV:
I. Design – înainte de a-l deschide nu veţi remarca nimic ieşit din comun. Culoarea este ok pentru mediul business. Pe carcasa externă nu tronează decât logoul Asus. Ecranul se deschide foarte uşor ş imediat veţi remarca sistemul audio Ice Power. Pe lateral dreapta veţi da de jackurile pentru microfon şi căşti urmate de două porturi usb 2.0 plus unitatea de tip blu-ray ce permite redarea celor mai noi tipuri de dvd-uri. Tehnologia din spatele blu-ray poartă marca Sony. Tot pe lateral, în spate, se află mufa pentru încărcător şi VGA. Pe stânga au fost dispuse HDMI, RJ45, un usb 2.0 şi 3.0, cititorul de carduri.
Butonul de on şi off îl regăsiţi în colţul din dreapta sus.
II. Ecran şi sunet – displayul este LED. Se vede bine din orice unghi. Marginea ecranului este neagră şi pare a nu aduna foarte uşor praful. Webcamul de 2 Megapixeli este poziţionat în partea superioară şi are un buton unde manual îl puteţi porni sau opri.
Se aude senzaţional graţie tehnologiei Ice Power ce provine de la o companie ce echipează şi automobilele de lux ale germanilor de la Audi. Are şi bass, putere, claritate. Tot ce îţi poţi dori de la un laptop.
III. Tastatură şi touchpad – uriaşă, încorporând şi un numpad de care eu sincer mă puteam lipsi, dar ştiu prieteni care îl găsesc folositor. Tastatura de pe Asus U36 mi-a plăcut mai mult. Acum să nu înţelegeţi că aceasta de pe N53SV nu este plăcută în utilizare. Are un joc minim şi cum eu am scris destul de mult pe blog nu mi-a făcut probleme, adaptându-mă din mers. Combinaţia dintre tastatura de pe acest notebook şi mouseul Arc Touch a fost superbă permiţându-mi să scriu într-un mod foarte plăcut.
Touchpadul este poziţionat un pic mai mult în stânga cu o delimitatre strictă şi beneficiază de tehnologia multitouch. Mi s-a părut precis. Click dreapta şi stâna sunt poziţionate inferior touchpadului pe aceeaşi tastă. Sub zona de click daţi de patru leduri ce oferă informaţii legate de încărcarea bateriei, procesor, conectarea la reţeaua wi-fi.
IV. Performanţe – nu am instalat jocuri de generaţie nouă pe el sau nu l-am pus la lucru în programe complexe de editare video, dar presupun că procesorul i7, 4 GB DDR3 şi placa video Nvidia de 1 GB DDR3 s-ar descurca indiferent de sarcinile la care sunt supuse. Spaţiul de stocare de 500 GB poate fi suplimentat la nevoie cu un hdd extern. Eu l-am “forţat” la redat video conectându-l prin HDMI cu BenQ EW2420, browsing şi cam atât.
Windows 7 Ultimate bootează rapid şi se mişcă prin meniu ca un atlet pe pistă.
V. Autonomie – utilizat intensiv fără vreun mod de economisire a bateriei s-a dus până spre un interval de două ore şi jumătate. Eu zic că este decent pentru categoria din care face parte. Cele 2.9 kg nu îl fac direct un laptop de birou. Asigură şi oarece portabilitate. Cu siguranţă dacă mergeţi la o conferinţă şi îl scoateţi nu vă faceţi de râs fiind o unealtă extrem de puternică, cu un sunet ce îl scoate în evidenţă din o mie de alte notebookuri.
VI. Concluzii – N53SV este un laptop superb, cu multă putere şi dimensiuni ce permit şi o mobilitate considerabilă. Vorbim de un plus de putere care pentru un pasionat nu are cum să nu cântărească considerabil în intenţia de a cumpăra.
Preţuri pentru Asus N53SV – nu cred că este disponibil momentan şi atunci când va fi “available” voi pune şi linkurile de rigoare. Va costa în jur de 3.500 – 4.000 lei.
O încercare de prezentare video făcută în mare grabă:
O încercare de prezentare video făcută în mare grabă: