Televizoare

Alături de Android L în această toamnă urmează a debuta și Android TV, versiune optimizată de către Google pentru piața televizoarele inteligente. ASUS este una dintre companiile cu care Google colaborează în acest sens. Sunt confirmați pentru set-top box-uri și GFXBench relevă în baza de date și două modele de televizoare ASUS cu Android L.

Denumirea sub care a apărut este interesantă – ASUS Nexus Player. ASUS a mai colaborat cu Google în fabricarea tabletei Nexus 7 în edițiile pe 2012 și 2013. Mă aștept ca ASUS Nexus Player să fie comercializat prin Play Store.

Câteva din specificațiile lui ASUS Nexus Player pe baza datelor furnizate de GFX Bench:

– display de 23.7 inch sau 31.9 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli;

– procesor Intel quad-core la 1.8 GHz, PowerVR G6430 accelerator grafic, 1 GB RAM, 6 GB spațiu de stocare;

– Android L, cel mai probabil în versiunea optimizată denumită Android TV;

– Wi-Fi în standardele b/g/n.

Și alte companii pregătesc televizoare cu Android TV – Sony, Sharp, Philips. Observați ce mare jucător lipsește din listă?

Sursa: Liliputing.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.