Este uluitoare viteza cu care evoluează tehnologia. Spre exemplu Asus – o marcă de recomandat în achiziţionarea unui laptop – a purces la fabricarea unui laptop ce are placă video Mobility Radeon HD 5870. O asemenea placă video se descurcă foarte bine cu rezoluţia HD.
Asus G73JH
– placă video ATi Mobility Radeon HD 5870 cu 1 Gb memorie;
– procesor quad core Intel Core i7 cu 1,6 Ghz per procesor;
– 8 GB DDR3;
– 2 HDD-uri de 500 Gb care însumate ating 1 Tb;
– greutate 3,6 Kg;
– sistem de operare Windows 7  Home Premium;
– webcam integrat de 2 Megapixeli;
– wi-fi, bluetooth, baterie cu opt celule;
– preţ – 1600 dolari ceea ce face ca oferta să fie mai mult decât tentantă.
           Achiziţionarea unui laptop trebuie să ţină cont şi de eventuala utilitate a dotărilor de pe noul dispozitiv. Spre exemplu pentru mine Asus-ul ar fi tentant dar nu aduce plusvaloare în ceea ce fac. Folosesc amârâtul meu de Asus R-series pentru navigatul pe web, citire de articole şi postări pe blog şi se descurcă onorabil. Nu mă joc decât ocazional şi nici nu editez documente care să aibă nevoie de puterea oferită de placa video Mobility Radeon.
           Dacă vi-l permiteţi adăugaţi la preţ transportul de peste ocean căci la noi mai durează minim jumătate de an până la prezenţa pe piaţă.
           Un clip de la CES 2010 cu laptopul Asus G73JH:

Update: Tot scriam de schimbarea pc-ului. Un articol ce se doreşte util pe zf.ro. Nici nu mă aşteptam ca un director de la o companie ce vinde pc-uri şi laptopuri (Acer în cauză) să recomande altceva decât schimbarea la unul sau doi ani. 
          Mai degrabă depinde de ce ai nevoie tu. Adică cerinţele şi cât de performant ar trebui să fie laptopul sunt prioritare în această alegere. Dacă eşti “addicted” pentru tehnologie îl poţi schimba şi la jumătate de an. 

Categorii: asus

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.