Ştiu că titlul s-ar putea să pară deplasat. La noi acest super laptop s-a “promovat” puţin ciudat. A fost acel incident cusut cu aţă albă potrivit căruia a dispăruit înainte de prezentare din hotel. Nici nu mă interesează acest subiect ci handsetul în sine. L-am văzut prezentat şi în blogosfera românească (testat pe nwradu.ro).
Înainte de a îl supraaprecia sau înfiera să vedem ce dotări are Asus NX90 de se cere pe el aproape 10.000 de lei (100 milioane lei vechi).
– ecran de 18,4 inch cu rezoluţia 1920×1080 pixeli;
– procesor Intel Core i7 la frecvenţa de 1600 Mhz;
– memorie RAM de 8 Gb DDR3 (maxim de 12 Gb DDR3) la 1333 Mhz;
– 2 HDD de 640 Gb ce însumate ajunge la 1,28 Tb;
– placă video nVidia GeForce GT335M de 1024 Mb;
– Wi-Fi b, g şi n, bluetooth, blu-ray combo, difuzoare stereo, cameră web de 2 Megapixeli, cititor de carduri;
– baterie cu 6 celule de 5600 mAh, 4,4 Kg;
– sistem de operare Windows 7 Ultimate.
Eu zic că mai degrabă este un all-in-one desktop decât un laptop veritabil. Mobilitatea sa se apropie de zero cu cele 4 kg şi difuzoarele stereo ce ies în evidenţă de la o poştă. Nu degeaba a fost desenta de către designerul şef Bang&Olufsen – David Lewis. Sunt câteva premiere asociate cu NX90:
– primul laptop cu boxe integrate în ecranul LCD;
– primul notebook “îmbrăcat” în aluminiu polizat.
Singura motivaţie spre a cumpăra Asus NX90 este aceea dată de tendinţa celor cu buzunarele pline de a epata, de a deţine un “laptop” ce stă foarte bine pe partea de entertainment. Dacă vor unul pentru gaming mai bine se orientează spre seria Alienware.
Galerie foto cu Asus NX90 de 9.999 lei:

Video review şi unboxing al Asus NX90:
Reclamă la Asus NX90:

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.