Foto si Video

L-am utilizat în ultimele două săptămâni și acum redactez recenzia. Primele impresii le găsiți AICI. Vorbim de un media player minion ca dimensiuni, dar ce oferă o sumă de caracteristici utile.

Pachetul conține:

1) Asus O!Play Mini Plus;

2) Telecomanda și cele două baterii necesare;

3) Adaptor AC;

4) Cablu HDMI și AV;

5) Manual de instrucțiuni;

6) CD și manul pentru Smart TV Setup-box.

Dimensiuni: 151.85 x 106.7 x 29.03 mm (WxDxHD);

Greutate: 175 grame;

Intrare: 

– 1 x DC Power In;

– 1 x USB 2.0;

– 1 x USB 2.0 și eSATA;

– 1 RJ-45 LAN Port;

– Wi-Fi b/g/n;

– card reader 4-in-1.

Ieșire: 

– HDMI 1.3;

– A/V out;

Formate suportate:

Video : MPEG1, MPEG2, MPEG4, RM, RMVB, VC-1, H.264
Video File Extension : TRP, MP4, MOV, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS, M2TS, DAT, MPG, VOB, ISO
Audio : MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, Dolby Digital Plus, DTS 2.0 +Digital out, Dolby True HD (Passthrough), Dolby True HD (Decoding), Tag ID3
Image : JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF
Subtitle : SRT, SUB, SMI, SSA, TXT.

Alimentare și consume – 12 Vdc și 10 W;

Conținut legat de internet:

YouTube, Internet TV, Radio, Flickr, Picasa, Weather, RSS News, Stock Quotes.

Design

Este compact și poate fi ușor “ascuns” lângă un televizor. Singura condiție este să aveți un tv și aș recomanda conexiune HDMI, deși O!Play Mini Plus merge conectat și la televizoarele din generație mai veche.  Micuțul player vine cu un model tridimensional în partea superioară. Acolo dați și de logo-urile Asus și O!Play ce sunt frumos stilizate. La bază are 4 suporturi ce împiedică alunecare sa de pe o suprafață. Conexiunile sunt dispuse în față și spate dând impresia de minimalism:

În față – USB 2.0 și cititorul de carduri SD/MMC/MS/xD;

În spate – jackul pentru alimentarea la energie electrică, RJ-45 pentru conexiunea la internet dacă nu aveți un router wireless prin casă, eSATA/USB 2.0, HDMI, A/V out, S/PDIF optical.

Rămân la prima impresie lăsată de design: micuț, design minimalist, dar o sumă de funcții încorporate.

Conectivitate

Aduce Wi-Fi, HDMI și A/V out. Pe lângă acestea au fost incluse o serie de funcții care să vă aducă un plus de distracție și o ușurință sporită în utilizare:

O!Direct – streaming de fișiere între PC și televizor;

O!Media Share – streaming de fișiere media de pe mobil (smartphone sau tabletă pe TV);

Video Plug-n-Play – un fel de player automat al fișierelor pentru cei care nu au înțeles despre ce este vorba;

RightTxT – detectează și afișează automat subtitrările.

Interfață

Este simplă și organizată în Filme, Setup, IMS, Muzică, Fotografii, Manager de fișiere. Recunoaște automat fișierele existente pe diferitele medii de stocare de la sd card la stick-uri usb. Observați că a lucrat fără probleme cu un Kingston de 64 GB. Mi-a plăcut telecomanda care este simplă, dar cu butoanele dispuse intuitiv. Are unul dedicat facebook, dar funcția va deveni activă la un upgrade de firmware ce va fi lansat în luna octombrie. Veți putea da share pe facebook la o fotografie direct din telecomandă.

Detalii găsiți în galeria foto de mai jos. Am ales să pot fi accesate individual ca voi să aveți acces la imagini de dimensiuni mai generoase, iar nouă ne va crește numărul de afișări.

Nu am găsit Asus O!Play Mini Plus în oferta vreunui magazin local, dar revin cu detalii pe această temă.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.