Smartphone

ASUS a ales MWC 2013 spre a prezenta tableta cu funcții de telefon: ASUS Fonepad care a sosit și în România cât și ASUS Padfone Infinity care am înțeles că de zilele acestea a debutat prin SUA. La noi din câte știu nu va sosi prea curând și s-ar putea să nu-l vedem deloc.

Explicația?

Prețul – 999 euro și piața emergentă locală care nu ar putea atrage prea multe unități. Costă 999 euro pentru că le lângă smartphone primești și skin-ul de tabletă cu display FHD, plus de conectivitate, sound puternic și încă un acumulator.

Specificații tehnice pentru ASUS Padfone Infinity:

– display SuperIPS+ de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon 600 la 1.7 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spațiu de stocare și fără slot pentru microSD;

– Android 4.2 Jelly Bean;

– 4G, Wi-Fi a/ac/b/g/n, Wi-Fi direct, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS și GLONASS;

– cameră de 13 Megapixeli ce filmează la 1080p, cameră frontală de 2 Megapixeli ce filmează la 1080p;

– baterie de 2400 mAh, 141 gr. și 8.9 mm grosime.

Elementul comun între ASUS Padfone Infinity, HTC One și Samsung Galaxy S4 I9505 ar f i pachetul hardware: CPU Qualcomm Snapdragon 600, 2 GB RAM, Adreno 320 GPU. Diferențele sunt date de interfața pusă peste Android de către fiecare producător hardware în parte + designul.

asus-padfone-infinity

ASUS Padfone Infinity impresionează printr-un design plăcut, materiale de calitate. L-am văzut la MWC și de la prima vedere place mult. Aș mai adăuga ca interfața ASUS pusă peste Android nu-i la fel de intruzivă ca TouchWiz de la Samsung sau Sense UI, asta-i un punct PRO la un telefon cu software mobil dezvoltat de Google.

Păcat că ASUS a ales să-l comercializeze doar cu skin-ul de tabletă la un preț prohibitiv pentru țara noastră. Ar fi fost o mișcare îndrăzneață să-l vândă separat și să ajungă în oferta operatorilor de telefonie.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.