ASUS ROG Swift 360Hz este cel mai rapid monitor ca rată de refresh – 360Hz. A fost anunțat alături de campionul Fortnite World Cup pe 2019 – Kyle Bugha Giersdorf.

Prețul aprox. – 699 dolari. Presupun că se transformă în 699 euro prin Europa. Totuși, nu mi s-a părut un cost foarte mare la prima vedere. M-am raportat la alte monitoare de gaming ce urcă și la peste 1000 – 1500 euro. Ulterior am descoperit de ce l-au listat la prețul de mai sus, are 24 inch în diagonală.

Pe lângă faptul că este cel mai rapid monitor de gaming cu rată de refresh la 360Hz, este și cel mai scump monitor de 24 inch din lume.

Sunt câteva elemente pe care ASUS le-a evidențiat în comunicat:

Acest monitor este conceput pentru jocurile cu acțiune rapidă și pentru jocurile de tip battle royale (de aici și parteneriatul cu un jucător cunoscut din universul Fortnite, PUBG este un alt joc la care ROG Swift 360Hz se pretează). Încorporează un procesor NVIDIA G-Sync pentru jocuri fluide și imagini cât mai realiste. Pălărie într-un picior, 360Hz = joc cu acțiune rapidă. Presupun că vor fi setup-uri cu monitorul ASUS, 3 x Swifth 360Hz pentru un plus de imersivitate.

Ecranul Fast IPS ar permite ca elementele de cristal lichid să fie activate / dezactivate cu până de 4 ori mai repede față de IPS-urile convenționale. Trebuie să spun că nu mă așteptam să văd un IPS cu astfel de performanțe și aici mă refer la rata de refresh de 360Hz și la timpul de răspuns de 1ms GTG. IPS-ul îl consider a fi cel mai bun panel pentru ecrane de monitor, la momentul actual. Samsung nu a reușit să vină cu AMOLED-uri în această zonă. Probabil, ar fi prea scumpe și piața ar fi destul de mică.

Declarație oficială:

“Monitoarele de gaming ROG oferă viteza și funcțiile care îmi conferă un avantaj competitiv, iar acest nou ROG Swift 360Hz PG259QN a dus la o îmbunătățire sesizabilă a performanțelor mele”, a spus Bugha. “Monitorul ROG Swift 360Hz mi-a îmbunătățit performanțele, iar acum mi se pare dificil să mă mai întorc la folosirea oricărui alt monitor. Este excelent să te joci la o rată de reîmprospătare de top la nivelul industriei, de 360 Hz, pe un monitor care oferă nu doar cel mai rapid timp de răspuns, ci și un design curat și minimalist pentru competiții, dar și pentru jocuri ocazionale.”

Câteva din specificațiile lui ASUS ROG Swift 360Hz:

  • display Fast IPS de 24.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, aspect 16:9, luminozitate de 400 cd / metru pătrat, unghi de vizualizare la 178 grade, HDR10;
  • timp de răspund de 1ms GTG, rată de refresh nativă la 360Hz (suportă și 240 sau 144 Hz), Delta-E pentru acuratețea culorilor s-ar afla sub 1.5 (deja ce se obține sub 3 este prea bine, ochiul uman nu mai sesizează diferențele);
  • conectivitate asigurată de DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, 2 x USB 3.0;
  • moduri dedicate: G-Sync Esports, RTS / RPG, Racing, sRGB, Cinema, Scenery;
  • dimensiuni de 557 x 379 – 499 x 247mm cu suport, 7.1 kg – greutate netă.

M-am uitat pe galeria de imagini și nu am cum să nu remarc atenția la detalii. Arată bine de oriunde l-ai privi, chiar și spatele a fost atent studiat astfel încât să impresioneze.

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.