ASUS a lansat un monitor de esports – ROG Swift 500Hz ce iese în evidență încă din denumire prin rata de refresh implementată. Înțeleg că ar fi primul monitor din lume capabil de o asemenea performanță!

Este un monitor de 24.1 inci cu aspect 16:9, panel Esports-TN cu rezoluție 1920 x 1080 pixeli și cu rată de refresh la 500Hz. Pe partea de conectivitate dispune de 1 x Display Port 1.4, 1 x HDMI 2.0, 2 x USB 3.2 și jack de 3.5 mm pentru căști.

ROG a colaborat cu AU Optronics pentru a dezvolta panelul Esports-TN ce are și timp de răspuns cu 60% sub panelurile TN clasice. Trebuie să punctez compatibilitatea cu NVIDIA G-Sync și modul dedicat numit Esports Vibrance ce a fost inclus în firmware-ul monitorului. Dispune și de tehnologia NVIDIA Reflex Analyzer pentru latență redusă.

Înțeleg că a fost conceput special pentru esports, o nișă de utilizatori pentru care contează rata de refresh și tehnologiile integrate pe ROG Swifth 500Hz. Nu am primit informații legate de disponibilitate și preț în țara noastră.

Declarații oficiale:

„Când am lansat primul monitor de 144 Hz, în 2012, oamenii spuneau că ochiul uman poate percepe doar 60 de cadre pe secundă”, explică Gavin Tsai, Display Product Manager în cadrul ASUS. „Apoi, când am introdus monitorul nostru cu 240Hz, au spus că omul nu poate percepe diferența”, continuă Tsai. „Astăzi, pe o piață în care monitoarele de gaming de 144Hz și 240Hz sunt comune și reprezintă specificații standard, noi deschidem un drum cu totul nou cu incredibila viteză a monitorului ROG Swift 500Hz.”

„ROG Swift 500Hz cu tehnologia NVIDIA G-SYNC oferă jucătorilor cea mai mică latență disponibilă pe oricare monitor de pe piață”, a declarat Seth Schneider, manager de produs Esports în cadrul NVIDIA. „Iar cu NVIDIA Reflex Analyzer la bord, gamerii își pot măsura latența cu un singur clic, asigurând cei mai rapizi timpi de răspuns pentru cele mai intense jocuri.”

Categorii: asusmonitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.