Tablete

Am primit în teste o tabletă interesantă ce aduce și o tastatură qwerty fizică completă, culisantă ca la telefonul Nokia E7 sau N97 Mini. Mecanismul de slide mi-a adus aminte de cele două smartphone-uri de la Nokia. O am de câteva zile și până la redactarea unui review complet mai este puțin. De puțin timp este și în oferta magazinelor online din .ro.

Datele tehnice:

Tableta

Date tehnice

ASUS Slider

Ecran

IPS  de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli și 16 milioane culori

Procesor

Dual-core la 1 GHz

Memorie

1 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD

GPU

ULP GeForce GPU

Sistem de operare

Android 3.1 HoneyComb

Conectivitate

Wi-Fi, bluetooth, microUSB, HDMI, usb 2.0, jack de 3.5 mm, GPS

Cameră foto și video

5 Megapixeli și filmează HD, cameră secundară de 1.2 Megapixeli

Baterie

25 wH

Greutate

960 gr.

Dimensiuni

273 x 180.3 x 17.3 mm

Preț

2.149 lei

Este o tabletă generoasă ca și greutate și grosime. O văd mai degrabă ca o alternativă viabilă la un netbook decât ca o tabletă. Mai ales că are un display de 10.1 inch, rezoluție bună, autonomia o depășete pe a multor netbookuri, rulează Android 3.1 HoneyComb care este touch friendly față de Windows 7 care poate deveni o adevărată durere de cap pe doar 10 inch.

Înțeleg și de ce netbookurile lasă loc tabletelor în piață și cunosc un trend descendent ca și număr de unități vândute pe un trimestru.

Mecanismul de slide o face ușor de pus pe birou și tastatura qwerty te invită să redactezi mailuri sau să notezi impresiile pe facebook, twitter sau blog. La fel de bine poți să te uiți și la un film.

Finisarea este plăcută, mai multe detalii într-o recenzie completă ce va sosi săptămâna viitoare.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.