Accesorii inteligente

Nu îmi aduc aminte acum o altă brăţară inteligentă din curtea ASUS, însă ASUS VivoWatch 5 Aero, noul model al companiei taiwaneze, pare destul de interesantă.

Aceasta este promovată de ASUS ca fiind prima brăţară inteligentă din lume ce permite măsurarea pulsului prin scanarea degetului. La baza display-ului regăsim un senzor pentru puls, unul destul de complex ţinând cont că prin intermediul unui algoritm este capabil să realizeze inclusive EKG-uri.

ASUS VivoWatch 5 Aero dispune şi de clasicul sensor SpO2 pentru măsurarea gradului de oxigenare a sângelui, astfel că brăţara devine un mic partener de nădejde în monitorizarea câtorva parametrii cu impact asupra sănătăţii. Mai avem şi monitorizare calitate somn, index de relaxare şi chiar ceva parametrii fitness.

Important de menţionat este că toate rezultatele au rol orientativ, astfel că nu trebuie să le tratăm ca fiind echivalentele unui control cu echipamente medicale.

La nivel de specificaţii, ASUS VivoWatch 5 Aero vine cu un ecran color, are certificare 5 ATM pentru scufundări, cântăreşte 30 de grame şi promite o autonomie de până la 7 zile.

Pentru că vorbim de o inovaţie, ASUS VivoWatch 5 Aero costă destul de mult – 121 dolari în China. În Europa cred că o vom vedea pe la 130 – 140 euro.

Sursa: gizmochina.com