Notebook

Ieri am văzut la lucru pe lângă ASUS VivoTab RT, ASUS VivoTab, ASUS VivoBook S200 şi pe ASUS Zenbook U500. În România va porni ca preţ de la aprox. 7000 de lei până spre 9000 de lei. Aş zice că va concura cu MacBook Pro cu retina display de 15 inch, deşi vorbim de sisteme de operare distincte.

Specificaţiile hardware:

– ecran de 15 inch cu tehnologie IPS şi rezoluţie 1920×1080 pixeli, display mat şi fără touch;

– procesor Intel Ivy Bridge Core i7-3612QM quad-core la 2.1 GHz, 8 GB memorie RAM, spaţiu de stocare cu 2 x 128 GB de tip SSD;

– placă grafică dedicată NVIDIA GeForce GT650M;

– Windows 8;

– sunet asigurat de 4 difuzoare Bang & Olufsen + subwoofer extern cu jack special ca la ASUS N56;

– Wi-Fi, bluetooth, USB 3.0, HDMI, VGA;

– baterie de 74 Wh, 2 kg greutate şi 20 mm grosime.

Se vede că s-a mers pe calitate în ce priveşte designul, display-ul m-a impresionat în mod plăcut. ASUS a făcut o treabă excelentă cu acest Zenbook U500. Au reuşit să ofere o configuraţie de top ca hardware într-un pachet compact, un laptop de 15 inch cu doar 2 kg şi grosime de 21 mm părea irealizabil în urmă cu 2 – 3 ani de zile. Abia aştept ca sample-ul de test să ajungă şi la noi spre a relata mai multe despre acest produs.

Ar fi două mici probleme: nu are touch şi asta pentru că s-a optat pentru un display mat, preţul prohibitiv pentru ţara noastră. Un produs de top vine cu costurile adiacente în mod implicit. Poate că în timp va coborî sub 5000 de lei.

Categorii: asusnotebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.