După Zenfone 4 Selfie, Selfie 4 Pro și Zenfone 4 Max a venit și rândul vârfului de gamă de la compania taiwaneză – ASUS Zenfone 4 Pro.
În 2016, ASUS a mizat pe Zenfone 3 Deluxe, iar în a 2-a parte a lui 2017 îl scot în față pe Zenfone 4 Pro, un produs ce iese în evidență prin specificațiile hardware și designul clasic, fără elemente care să-l individualizeze în mod neapărat.
Material video:
Design – sticlă pe față și spate, colțuri ușor rotunjite și senzația de dispozitiv din gama premium. În dreapta dați de power și reglarea volumului, la bază de speaker-ul principal, portul USB type-C și jack-ul de 3.5 mm. Al doilea speaker a fost poziționat deasupra display-ului.
Camera duală dispune de un cadru metalic ce protejează lentila, se profilează puțin de tot dincolo de linia generală a spatelui. Cititorul de amprentă a fost integrat sub display, în tasta fizică centrală. Back și Aplicații Recente le găsiți la stânga și la dreapta tastei centrale, tastă ce nu culisează (în genul a ceea ce aduce iPhone 7 Plus).
Nu sunt fan al sticlei pe spate (amprente adunate în ritm alert, grijă suplimentară pentru sticla de aici), dar sunt conștient că acest trend a fost adoptate de mai toate companiile – noile iPhone-uri au sticlă pe spate, dar și încărcare wireless (ceea ce-i lipsește lui Zenfone 4 Pro).
Cântărește 175 gr., iar dimensiunile sunt de 156.9 mm x 75.6 mm x 7.6 mm grosime.
Hardware – poartă indicativul ZS551KL. În ce privește specificațiile hardware: AMOLED de 5.5 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 835 de tip octa-core, Adreno 540, până la 6 GB memorie RAM, 64 / 128 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 2 TB. În ce privește conectivitatea: Wi-Fi ac, dual-band, radio FM, dual-sim cu date pe un singur SIM, iar pe al doilea pot fi primite doar apeluri + SMS-uri. În transferul de date prin Wi-Fi atinge până la 600 Mbps și 100 Mbps în upload. Am uitat să precizez că s-a mers pe un slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD).
Bateria este de 3600 mAh. Nu am găsit concret ce rezoluție afișează display-ul. Mă gândesc că s-ar putea să fie 1920×1080 pixeli, altfel cred că ASUS ar fi punctat o rezoluție de 2560×1440 pixeli fără absolut nicio problemă.
Bănuiesc că la 3749 lei sosește cu 6 GB RAM și 128 GB stocare. Aici o să precizez când am mai multe informații. Trebuie neapărat să aflăm și rezoluția ecranului.
Cameră foto și video – camera principală este de tip dual, folosește senzorul Sony IMX362 de 12 Megapixeli cu f/1.7 și dimensiune a pixelului de 1.4 microni. Beneficiază de OIS, autofocus prin tehnologia laser + PDAF, senzor de corecție pentru RGB, EIS pentru materialele video. Al doilea senzor este de 16 Megapixeli / Sony IMX351 cu distanță focală de 50mm și zoom optic 2x în genul a ceea ce aduce Samsung GALAXY Note8.
Camera frontală dispune de un senzor de 8 Megapixeli / Sony IMX319 cu f/1.9 și dimensiune a pixelului de 1.4 microni.
O să-l testez și revin cu galerie de imagini și materiale video. Este flagship-ul ASUS și trebuie să puncteze bine de tot, concurența în acest orizont de preț o pot considera maximă.