Toată linia Zenfone 4 mizează pe camere de tip dual, doar că unele au astfel de combinații pentru camera principală, iar Selfie și Selfie 4 Pro aduc un setup dual pentru camera frontală (o să descoperiți și o cantitate însemnată de megapixeli). 

Care sunt elementele ce-l recomandă la prima vedere pe ASUS Zenfone 4 Selfie? 

  • camera duală din partea frontală cu 20 Mgpx + 8 Mgpx;
  • procesorul Qualcomm Snapdragon 430 de tip octa-core ce aduce eficiență în ce privește consumul de energie;
  • software
  • 4 GB RAM + 64 GB spațiu de stocare;
  • design ce mizează pe simplitate și eleganță.

Material video:

Design – nu sunt prea multe de comentat în ce privește designul adus pe Zenfone 4 Selfie. Avem o carcasă metalică cu două zone din plastic în partea spate, combinație regăsită și pe Zenfone 4 Max. Aș spune că avem o creștere vizibilă a calității materialelor și o atenție mai ridicată la detalii pentru Selfie.

În partea superioară se află jack-ul de 3.5 mm, în lateral dreapta dați de tasta de pornire și reglarea volumului, la bază de portul microUSB și difuzorul principal, iar în lateral stânga de slotul pentru SIM și cardurile microSD.

Cititorul de amprentă a fost încorporat într-o tastă fizică de sub display, cu Back și Aplicații Recente la stânga și la dreapta. Zenfone 4 Selfie cântărește 144 gr. și dimensiunile sale sunt de 155.7 x 75.9 x 7.9 mm.

Unul dintre elementele ce va fi criticate la smartphone-ul cu preț de 1349 lei va fi rezoluția de 1280×720 pixeli a ecranului de 5.5 inch. Au mers pe un panel HD de bună calitate, iar la primul contact nu am zărit pixeli sau alte chestii de gen. Totuși, rezoluția FHD ar fi întregit peisajul.

Hardware – Qualcomm Snapdragon 430 + 4 GB RAM + 64 GB spațiu de stocare, unul dintre smartphone-urile mid-range ce epatează la capitolul memorie RAM și spațiul de stocare preinstalat. Are și slot dedicat pentru cardurile microSD de până la 256 GB, pe lângă suportul pentru două cartele de tip nanoSIM.

Avem un procesor cu 8 nuclee x ARM Cortex-A53 la 1.4 GHz, ansamblu hardware gândit să puncteze pe partea de eficiență energetică. În ce privește conectivitatea: Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 4.1, A-GPS și GLONASS, radio FM, Wi-Fi direct, hotspot. Bateria lui Zenfone 4 Selfie este de 3000 mAh. Totuși, cu Snapdragon 430 și rezoluție HD a ecranului mă aștept să se descurce fără probleme la utilizare medie spre intensivă de dimineață până seara. În 4G urcă la 300 Mbps în download (agregare de spectru din 2 frecvențe).

Software – Android 7.0 Nougat cu interfața Zen UI 4.0. Sunt mult mai puține aplicații preinstalate, bloatware de-a dreptul inexistent. Interfața grafică a fost aerisită și amintește din ce în ce mai mult de Android-ul în stadiu nativ. ASUS a ținut cont de feedback-ul primit în piață, în cele din urmă.

Cameră foto și video – camera principală aduce 16 Megapixeli, filmează la 1080p cu 30 fps, dual-LED flash. Atenția se îndreaptă spre camera frontală de tip dual cu 20 Mgpx + 8 Mgpx, LED flash.

  • senzor Omnivision 20880 de 20 Mgpx cu unghi de vizualizare la 69 grade, f/2.0 și dimensiune a pixelului de 1 micron – pentru selfie-uri;
  • senzor Omnivision 8856 de 8 Mgpx cu unghi de vizualizare la 120 grade, f/2.4 și dimensiune a pixelului de 1.12 microni – pentru wefies (selfie-uri ce prind o panoramă a peisajului aflat în spate, un grup de prieteni etc);
  • camera principală cu senzor Omnivision 16880 de 16 Mgpx cu f/2.0 și dimensiune a pixelului de 1 micron.

Cei 20 de Mgpx de la camera frontală se transpun în imagini cu rezoluția maximă de 5140 x 3860 pixeli. Abia aștept să-l testez ca atare și să pot trage mai multe concluzii legate de ansamblul de camere foto și video.

Și aici sunt mai multe variante de culoare: Rose Pink, Mint Green, Sunlight Gold și Deepsea Black. ASUS a investit în firmware-ul din spatele camerelor foto și aici stă cheia în ce-l privește pe ASUS Zenfone 4 Selfie.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.