Smartphone

Nokia Lumia 1020 atrăgea prin cei 41 de Megapixeli și un senzor supra-dimensionat pe spatele telefonului. ASUS Zenfone Zoom are un design asemănător, cameră de 13 Megapixeli, dar cu zoom optic 3x și digital de 12x + autofocus bazat pe tehnologia laser.

Câteva din specificațiile lui ASUS Zenfone Zoom:

– display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3;

– până la 128 GB spațiu de stocare;

– Android 5.0 Lollipop cu ASUS ZenUI;

– dual-sim, 4G cu viteze de până la 150 Mbps în download, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Wi-Fi direct, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 13 Megapixeli cu f/2.7 – 4.8, ansamblu format din 10 lentile, zoom optic 3x, stabilizare de imagine, autofocus cu laser, HDR, shutter lag zero, cameră frontală de 5 Megapixeli cu f/2.0 de tip wide-angle pentru selfie-uri panoramice;

– baterie de 3000 mAh, 185 gr. și 11.95 mm grosime.

Preț – de la 399 dolari, dar și aici cred că este vorba de prețul cu un abonament la vreun operator de telefonie din SUA.

Debuteză din Q2 2015, adică în perioada aprilie – iunie. Nu am dat de informații legate de procesor, memoria RAM etc. Presupun că într-un fel se aseamănă cu ASUS Zenfone 2, dar nu am confirmarea oficială.

Observați cât curaj are ASUS cu Zenfone Zoom, atacă acolo unde alte companii au dat greș. Mă gândesc spre exemplu la Samsung GALAXY K Zoom ce nu a reușit să fie prea bine comercializat.

Update: Cost de 399 dolari, înainte de aplicarea taxelor. Să vedem dacă va ajunge și în Europa, dar mai ales la ce preț.

Sursa: ASUS.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.