Opinie

Smartphone-urile 5G sunt viitorul, toţi producătorii axându-se de luni bune pe această categorie de device-uri. Avem telefoane 5G cu preţuri destul de variate, iar Xiaomi pregăteşte pentru a doua parte a acestui an chiar şi un terminal cu preţ de sub 150 de dolari. Este clar, acesta este trendul şi totuşi…

Chiar dacă toată piaţa este puternic în scădere, smartphone-urile 5G sunt mult mai afectate de această criză decât restul, deoarece tehnologia are o evoluţie mai lentă decât ar trebui, iar pe fondul acestor săptămâni de carantină oamenii au fost efectiv bombardaţi cu informaţii (reale sau nu) pe care în situaţii normale le-ar fi ignorat din lipsă de timp.

Pandemia COVID-19 a dat multe planuri peste cap, iar implementarea 5G are la rândul ei de suferit. Suplimentar problemelor tehnice, logistice, economice etc., fake news-urile au invadat reţelele de social media convingând mii, poate zeci de mii de persoane că 5G-ul are legătură cu toată această criză în care ne aflăm.

Nu trebuie să vezi decât un simplu share pe Facebook despre cât de nocivă este această tehnologie şi imaginea de ansamblu ţi se va întipări în subconştient. Că vrei sau nu vrei, în momentul în care vei dori să faci o achiziţie şi vei vedea 5G în descriere, automat gândul îţi va pleca la acea informaţie bine înmagazinată.

Personal cred că pandemia COVID-19 va încetini rata de adopţie în rândul  utilizatorilor a telefoanelor inteligente 5G, însă nu pentru mult timp. Şi nu zic că aceştia vor deveni mai receptivi, însă sunt sigur că producătorii vor lansa curând doar smartphone-uri 5G, adică nu îţi vor mai da alternativă.

Categorii: opinie
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.