gAuto

Cel mai nou tramvai conceput şi fabricat în România se numeşte Autentic şi a fost realizat de către Astra Vagoane Călători. Un prototip al acestui tramvai este testat zilele acestea pe linia 9 din Timişioara, iar producătorul îşi pune mari speranţe în acest model, mai ales că preţul practicat este unul dintre cele mai mici din piaţă (între 1.25 şi 1.4 milioane euro / bucată).

Autentic este un tramvai modular cu podea joasă, poate fi unidirecţional sau bidirecţional, are uşi ce se pot deschide pe ambele părţi, vine cu un consum redus de energie electrică (între 1.75 şi 1.8 KW / kilometru), iar majoritatea componentelor provin de la furnizori din România.

Exemplarul testat la Timişoara este format din două module, are o lungime de 18 metri şi vine echipat cu tehnologie de ultimă generaţie. Nu este prima dată când Autentic ajunge pe străzile Timişoarei, însă de această dată se pare că avem parte de testele finale, urmând ca, în funcţie de cerere, tramvaiul să intre în producţia de serie.

Sursa: forum.metrouusor.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.