Diverse

Astăzi, 15 mai, ar fi trebuit să fie ultima zi în care românii şi-ar fi putut face de bună voie şi nesiliţi de nimeni autorecenzarea. S-ar părea că până în prezent au fost realizate peste 8.4 milioane de chestionare şi pentru că în ultimele zile numărul solicitărilor a crescut, reprezentanţii statului au luat decizia de a prelungi etapa de autorecenzare până pe 27 mai.

Avantajul acestei autorecenzări este că, pe lângă faptul că scăpaţi de-o grijă (ştiţi că dacă nu vă oferiţi datele pentru recensământ puteţi primi o amendă cuprinsă între 1000 şi 3000 lei), primiţi şi o zi liberă de la muncă (una în plus nu strică niciodată, nu ?).

Procedura în sine nu este complicată dacă ai un minim de cunoştinte de utilizare a unui calculator, însă chiar şi aşa există alternative.

Pentru a face autorecenzia trebuie să intri pe site-ul recensamantromania.ro, iar acolo aplicaţi pe “Platformă Auto-Recenzare”. Aici veţi găsi un formular de pre-înregistrare pe care îl completaţi, iar după ce îl trimiteţi veţi primi pe mail un chestionar online. Aici se pierde cel mai mult timp, mai ales dacă completezi informaţiile pentru mai mulţi membrii.

La 7 zile de la completarea chestionarului intraţi pe dovrec.insse.ro, introduceţi CNP-ul şi confirmaţi un cod CAPTCHA şi vi se generează dovada autorecenzării. Cu aceasta vă duceţi la angajator pentru a solicita ziua liberă.

Întreg procesul de autorecenzare îl găsiţi detaliat aici, iar pentru cei care au cunoştinţe minime de lucru pe calculator şi au nevoie de ajutor există şi autorecenzare asistată. Pentru aceasta găsiţi detalii aici. O listă cu întrebări frecvente puteţi găsi aici.