Audio

Bang & Olufsen a anunţat lansarea unui soundbar high-end, unul ce oferă puterea unui sistem home cinema cu mai multe roluri – Beosound Theatre.

Pentru a crea o experiență cinematografică captivantă, Beosound Theatre vine cu 12 drivere audio, inclusiv două woofere personalizate de 6,5” și o putere de amplificare de 800 de wați, oferind un nivel sonor de până la 112 dB. Claritatea vorbirii este gestionată de canalul central personalizat, unde tweeter-ul este montat direct în fața driverului de medii. Alinierea acestor drivere asigură o distribuție mai bună a sunetului, furnizând o experiență audio de calitate pentru toată lumea din încăpere, în timp ce direcționarea sunetului a fost concepută pentru a optimiza calitatea vorbirii.

Bazându-se pe funcția Beam Width și Beam Direction Control dezvoltată pentru boxele emblematice Bang & Olufsen Beolab 90, Beosound Theatre introduce o nouă direcționare tridimensională a sunetului datorită îmbinării dintre difuzoarele centrale, laterale și din partea de sus. Astfel, toate driverele colaborează nu doar pentru a produce sunet, ci și pentru a controla lățimea și direcția fasciculului de sunet.

Compania Bang & Olufsen este renumită pentru abordarea sa unică privind artizanatul și design-ul. Pe baza principiilor modularității, clienții pot transforma cu ușurință soundbar-ul într-o experiență TV Bang & Olufsen completă. Produsul poate fi montat pe perete sau pe podea, astfel încât să se integreze perfect și să nu ocupe mai mult spațiu decât televizorul existent.

Design-ul modular se aplică și ecranelor TV și capacului soundbar-ului, ambele putând fi înlocuite. „Aripile” din aluminiu sunt, de asemenea, extensibile pentru clienții ale căror ecrane TV cresc atunci când fac un upgrade, Beosound Theatre continuând să ofere soluții perfect integrate pentru o mai mare longevitate.

Deși Beosound Theatre este un singur produs, poate fi folosit ca un difuzor central dedicat, oferind utilizatorilor noi oportunități de a construi un sistem home cinema. Începând cu cele șapte ieșiri încorporate și care acceptă până la 16 difuzoare externe, poate fi punctul central al unei configurații surround Dolby Atmos 7.1.4. În această configurație, Beosound Theatre funcționează ca un difuzor central care îmbină decodarea Dolby Atmos și post-procesarea personalizată cu algoritmul proprietar Bang & Olufsen True Image, pentru a maximiza funcțiile tuturor difuzoarelor Bang & Olufsen.

În plus, Beosound Theatre vine cu un sistem unic de gestionare a basului. Acolo unde alte sisteme trimit basul către cel mai puternic difuzor – de obicei subwoofer-ul, Beosound Theatre folosește toate difuzoarele Bang & Olufsen din sistem pentru a funcționa ca o singură unitate. Acest lucru valorifică potențialul întregului sistem și le permite utilizatorilor să controleze rezonanța din încăpere, asigurându-se că difuzoarele funcționează în armonie.

Beosound Theatre vine cu noua tehnologie de configurare Bang & Olufsen, denumită Roomsense. Prin plasarea microfonului extern în poziția de ascultare, Beosound Theatre va funcționa cu aplicația Bang & Olufsen pentru a măsura distanța de la ascultător la soundbar. Mai mult, va atribui un rol fiecărui difuzor în funcție de diferitele poziții, va realiza compensarea sunetului pentru fiecare difuzor dacă este lăsat liber, lângă un perete sau într-un colț, și va reuși să evite rezonanțele nedorite.

Nu avem informaţii legate de preţ, însă cu siguranţă acesta nu va fi deloc mic.