Smartphone

În urmă cu puțin timp am realizat un articol în care vedetă au fost trei telefoane mid-range lansate în 2016, disponibile pe canal oficial în România – ASUS Zenfone 3 ZE520KL, Huawei Nova și ZTE Axon 7 Mini. 

În topul smartphone-urilor de pe care Gadget.ro este accesat, în primele poziții și-au făcut loc și trei telefoane mid-range: Huawei P9 Lite, Huawei P8 Lite și Samsung GALAXY A5 2016 (pozițiile 3, 6 și 7). De aici și ideea unui comparativ între Huawei Honor 6x și Samsung GALAXY A5 2017, ambele dispozitive anunțate la început de an. Mă rog, Honor 6x era cunoscut din trimestrul 4 al lui 2016, dar varianta internațională a fost anunțată la început de 2017.

a. Prețul;

Huawei Honor 6x – 225 lire sterline în Marea Britanie / aprox. 1170 lei;

Samsung GALAXY A5 2017 – 329 euro în Europa / aprox. 1480 lei.

Din start avem un ecart consistent, peste 300 lei pe mid-range aș spune că este o sumă importantă. Totuși, A5 2017 îl vom găsi în oferta operatorilor de telecomunicații, costuri mai modice la prelungire de contract / fidelizare, pe când Honor 6x-ul va fi strict în magazinele online.

b. Specificațiile tehnice;

c. PRO și CONTRA;

Din start trebuie să precizez că avem un smartphone de 5.2 inch – A5 2017 vs un terminal de 5.5 inch – Honor 6x. Ambele telefoane concurează în segmentul mid-range și au destule elemente comune (rezoluție, RAM și stocare, GPU, sistem de operare etc).

Care sunt punctele PRO pentru Huawei Honor 6x?

În primul rând, prețul, dar și faptul că oferă un acumulator de capacitate mai mare, sistemul de operare cu puține aplicații preinstalate și o interfață light ce se mișcă impecabil pe mai toată oferta de telefoane mobile a Huawei. Nu trag concluzii legate de design, pentru că nu le-am văzut în realitate, dar din imaginile de presă aș prefera Honor 6x-ul, A5 2017 este cumva tern din acest punct de vedere.

Care sunt punctele PRO pentru Samsung GALAXY A5 2017?

Faptul că oferă rezistență la contactul cu apa și praful, slot dedicat pentru cardurile microSD și nu soluția de compromis numită slot combo, display-ul Super AMOLED apreciat pentru culorile sale, dar și pentru eficiența adusă în ce privește consumul de energie, camera de 16 Megapixeli ce pare a fi preluată de pe Samsung GALAXY S6, nu a fost preluat și OIS-ul. Apropo, observați ce senzor a adăugat Samsung pentru cei interesați de fotografiile autoportret – 16 megapixeli pentru camera frontală cu același f/1.9 de la camera principală.

Care dintre cele două telefoane mobile îl considerați a fi mai atractiv? 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.