Arhiva-Hardware

Smartphone-urile Android din ultimii doi ani de zile stau foarte prost la autonomie. Cu setările la maxim niciunul dintre ele nu trece de o zi de lucru și de multe ori rămâi fără baterie exact când ai mai mare nevoie de telefon / tabletă.

Noroc că acum sunt tot felul de soluții și te pot ajuta și când ești plecat pentru mai mult timp, neavând acces la o sursă de energie. OYAMA este un brand care a intrat de curând în țara noastra fiind importat oficial de către compania Televoice care produce și tabeletele & GPS-urile de sub brandul Evolio.

Bateria externă ajunsă la gadget.ro are 4.000 mAh și se numește OYAMA PowerMax. Mi-a plăcut că pe pachet sunt instrucțiunile și în limba română. Logitech care-i un brand mult mai cunoscut am remarcat că nu face asta. Și manualul cu instrucțiuni din interior este în limba română. Ambalajul afișează sigla Made in China, dar nu dă impresia a fi de la un produs făcut pe vapor, inspiră ideea de calitate.

Bateria este de tip Li-polymer, 4000 mAh, 125 gr. Este îmbrăcată într-o culoare albă, lucioasă, adună amprentele rapid, dar nu-i un display touch ca să-i facem o critică din acest punct de vedere. În partea superioară dați de un port USB 2.0 full și unul de tip microUSB. Pe microUSB se face încărcarea bateriei. Am uitat să precizez că în pachet dați de: baterie, instrucțiunile de utilizare și un cablu USB 2.0 – microUSB.

Are un buton de power poziționat în partea superioară. Se aprinde verde când este pornit. Când se încarcă / încarcă un alt device mai apar unele led-uri albastre dispuse sub formă de semicerc. Când încărcarea s-a terminat rămâne doar LED-ul verde, iar cele albastre nu mai fluctuează.

Temperatura de lucru este între 0 – 45 grade Celsius. Tensiunea nominală de intrare – 5V – 800 mA Max și de ieșire 5V – 2.1 A Max. Dispune de protecție suplimentară la supraîncărcare, scurtcircuitare și supradescărcare.

Am observat că prețul se ridică în unele magazine online din .ro la 149 lei. Și ce rezultate am scos cu această baterie externă:

HTC One X – baterie de 1.750 mAh de la 9% la 100% în 151 de minute;
Noul iPad – baterie de peste 11.000 mAh de la 14% la 21% în 41 de minute;
LG Optimus One – baterie de 1.500 mAh de la 64% la 100% în 46 de minute

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.