Software

Kaspersky Lab este un cunoscut producător de programe de securitate pentru o gamă variată de device-uri. Cea mai nouă creaţie a acestei companii este aplicaţia Battery Life care poate creşte semnificativ autonomia unui smartphone.

Conform celor de la Kaspersky, 96% dintre aplicaţiile instalate pe un telefon inteligent rulează în fundal, chiar dacă utilizator nu le-a deschis niciodată. Acest lucru se traduce prin consum de energie nedorit, iar misiunea Battery Life este aceea de a închide automat toate aceste aplicaţii nefolosite. Battery Life va analiza toate aplicaţiile instalate şi va avertiza utilizatorul dacă vreuna utilizează mai multă energie decât o face în mod obişnuit.

Noua aplicaţie de Android a celor de la Kaspersky va putea calcula timpul rămas până când smartphone-ul se va descărca sau în cât timp se va încărca atunci când este legat la priză.

Battery Life are doar 15 MB, este compatibilă cu orice device Android de la versiunea 4.1 în sus şi poate fi descărcată prin intermediul acestui link.