Arhiva

În urmă cu câteva săptămâni am participat la un eveniment al celor de la BenQ unde au lansat pe lângă televizoare LED cu panel VA și un videproiector superb cu funcții de top și un preț de 4.999 lei – ideal pentru cei care vor să-și facă acasă un mini-cinematograf.

Rezultatele din primul trimestru îi instalează confortabil pe primul loc în țară cu un market share de peste 45%. Creșterea față de 2010 este de 58%. Înțeleg că am ieșit din criză și că videproiectoarele sunt la mare căutare.

Ca profesor mi-ar plăcea să testez la clasă un proiector 3D, dar numai să am și conținut pe măsură a fi afișat la disciplinele pe care le predau: istorie și geografie. Voi ce ziceți dacă la clasă ați vedea o lecție 3D?

Comunicat de presă:

BenQ ajunge în Romania la o cotă de piaţă de peste 47% pe piaţa de proiectoare în primul trimestru din 2011

Pe o piaţă a proiectoarelor cu 45% mai mare, BenQ a înregistrat o creştere cantitativă de 58% în primele 3 luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2010

Bucureşti, 17 mai 2011 – BenQ, cel mai important furnizor din lume de proiectoare bazate pe tehnologia DLP® a înregistrat o creştere cantitativă de 58% în primul trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Această evoluţie vine pe fondul creşterii pieţei de profil cu aproximativ 45%, dar şi pe fondul creşterii vânzărilor pe segmentele business şi educaţional.

“Evoluţia vânzărilor BenQ în zona de proiectoare în primul trimestru a lui 2011 este cu atât mai relevantă cu cât în urmă cu o lună raportam o creştere de 106% pe acelaşi segment în 2010, comparativ cu 2009. BenQ şi-a consolidat astfel poziţia de lider pe piaţa de profil din Romania, depăşind o cotă de piaţă de 47% în primele trei luni ale lui 2011” declară Dragoş Salamac, Team LeaderBenQ pentru România.

În ceea ce priveşte categoriile de proiectoare care au înregistrat cea mai bună evoluţie în primul trimestru se remarcă proiectoarele 3D, care au reprezentat 51,5% din totalul vânzărilor BenQ. Dintre segmentele de cumpărători, cele mai active segmente au fost cele destinate zonei de business şi cel orientat către proiectoarele cu funcţii de bază pentru zona de educaţie.

“Segmentul educaţional este în continuare o zonă cu potenţial în dezvoltarea căruia credem pe viitor, însă dezvoltarea acesteia este strâns legată de reluarea investiţiilor guvernamentale, dar şi de înţelegerea beneficiilor pe care această categorie de produse le poate aduce procesului de învăţare, în special prin folosirea softurilor dedicate şi a aplicaţiilor 3D”, consideră Dragoş Salamac.

În primul trimestru, o cotă importantă din vânzări s-a înregistrat pentru produse ca MX511, care au reprezentat aproximativ 15% din totalul vânzărilor, fapt ce arată încă o orientare a cumpărătorilor către segmentul de proiectoare „multi-purpose” cu rezoluţie XGA. Cu toate acestea, reprezentanţii BenQ observă şi o creştere a interesului pentru proiectoarele Full-HD destinate segmentului home-entertainment.

“În 2011 vom menţine parteneriatele strategice pe care le avem în zona de educaţie, prin sprijinirea unor proiecte de învăţare alternativă, dar şi orientarea către zona iubitorilor de film, prin întermediul susţinerii unor proiecte culturale de amploare ca TIFF 2011”, declară reprezentantul BenQ.

În ceea ce priveşte evoluţia pentru întreg anul 2011, BenQ îşi doreşte să menţină o creştere cu 10% mai mare decât evoluţia generală a pieţei şi menţinerea poziţiei de lider al pieţei locale de proiectoare.

La ora actuală, în oferta BenQ se găsesc proiectoare cu preţul între 1.500 RON şi 30.000 RON, în funcţie de specificaţiile tehnice pe care produsul le oferă, dar şi destinaţia pentru care respectivul produs a fost conceput.

 

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.