Samsung a ținut un eveniment transmis online legat de mai multe noutăți pe piața de electrocasnice. S-a numit Bespoke Life și a fost a treia prezentare anuală.

Îl descoperiți aici:

Declarație oficială:

Jong-Hee (JH) Han, Vicepreședinte, CEO și Șef al Diviziei DX

Bespoke Life întruchipează angajamentul Samsung de a face atât casele noastre, cât și viitorul mai durabile prin reimaginarea electrocasnicelor de care depindem în fiecare zi. Prin introducerea de modalități noi și creative prin care utilizatorii pot să-și personalizeze viața, produsele și soluțiile noastre cele mai recente împuternicește pe oricine să se bucure de un stil de viață mai durabil, conectat și elegant”, declară Jong-Hee (JH) Han, Vicepreședinte, CEO și Șef al Diviziei DX (Device eXperience) din cadrul Samsung Electronics.

Elementele cheie pentru gama Bespoke sunt: design, conectivitate și durabilitate. 

Am extras câteva informații:

A. Durabilitate

🟢 Samsung depune eforturi spre a reduce emisiile de carbon pentru întreg ciclul de utilizare al produselor din gama Bespoke. De aici și o reașezare și regândire a proceselor de obținere și producție, până la distribuție, utilizare și reciclare;

🟢 Compania sud-coreeană își dorește să recicleze mai multe resurse și operează un centru de reciclare cu circuit închis. Folosesc material bioplastic din uleiuri uzate pentru coșurile de depozitare ale frigiderelor Bespoke, au de gând să extindp utilizarea de plase de pescuit reciclate. Ambalajele sunt mai eco și au înlocuit banda și bobina din plastic cu hârtie;

Noul filtru ce reduce cantitatea de microplastic după fiecare spălare a hainelor

🟢 Au lansat un filtru denumit Less Microfiber™ ce înțeleg că reduse așa-numitele emisii de microplastic în timpul ciclurilor de spălare. A fost dezvoltat de către Samsung și Patagonia (nu este regiunea celebră din America de Sud ci un brand / producător de haine). Noul filtru capturează până la 98% din microfibrele eliminate în timpul ciclurilor de spălare. La 2 kilograme de rufe spălate de 4 ori pe săptămână reține 132 de grame de microplastice / an pentru fiecare persoană (echivalentul a 8 sticle de plastic de jumătate de litru.

🟢 5 electrocasnice Bespoke vor folosi o soluție AI îmbunătățită pentru un plus de eficiență energetică. Se numește SmartThing AI Energy Mode și urmează a fi adus în 65 de țări, iar soluția se va preta pentru frigidere, mașini de spălat și uscătoare, mașini de spălat vase și aparate de aer condiționat;

B. Conectivitate

🟢 toate noile electrocasnice Bespoke vor integra suport pentru Wi-Fi. Samsung își dorește să conecteze și mai bine electrocasnicele din locuință și să aducă o experiență de utilizare mai automatizată, bazată pe modelele de utilizare ale clienților, iar de aici reiese și un plus de personalizare.

Samsung Bespoke Jet AI

🟢 un prim produs ce respectă ceea ce spuneam mai sus este Samsung Bespoke Jet AI – cel mai puternic aspirator vertical din oferta gigantului sud-coreean. Are până la 280W putere de aspirație, autonomie de până la 100 de minute / încărcare. Are un mod de curățare AI ce monitorizează încărcare periei și presiunea aerului pentru a distinge mediile unde-și desfășoară activitatea (detectează tipul de pardoseală), iar setările sunt automat optimizate. Au conceput și o stație de curățare All-in-One Clean Station™ ce produce un ciclon în rotație.

C. Design 

🟢 Samsung a vândut peste 3 milioane de frigidere Bespoke și astfel trage concluzia că există interes pentru electrocasnicele ce se diferențiază la nivel de design față de ceea ce este considerat cumva tradițional în piață;

🟢 gama Bespoke urmează în 2023 a include 15 categorii de produse în 52 de țări;

Frigiderul a primit un display de…, 32 inci

🟢 au lansat modelul de frigider Bespoke 4-Door Flex™ cu Family Hub™+ ce are un ecran tactil de…, 32 inci. Sunt incluse funcții de multitasking…, chiar și divertisment.

Mai multe detalii descoperiți în materialul video, dar și la sursă. Este clar că Samsung la nivel de grup mizează pe partea de reciclare, reducere a emisiilor de carbon etc. Stiți că și la gama Galaxy S23 au folosit plastic, sticlă și metal reciclat, iar la generațiile următoare mă aștept de fiecare dată să facă un pas în față pe această direcție.

Faptul că aduc Wi-Fi pe toate produsele din gama Bespoke nu mi se pare neapărat o surpriză și mă așteptam să văd mutarea asta făcută de mai mult timp. Avem o sumedenie de produse cu Wi-Fi, de la benzi LED și până la electrocasnice mici și mari. Acum mai contează și cum este făcută interconectivitatea între produse, de unde ajungi a le controla pe toate. Momentan, mi se pare că fragmentarea este destul de mare. Samsung are puterea să facă mai mult aici și sunt deja parteneri în diferite alianțe cu alte companii mari din domeniu.

Succesul adus de către gama de frigidere Bespoke personalizate mi se pare că deschide o cale de urmat, explorat atât de către Samsung, cât și de către alții. Pe lângă tehnologia propriu-zisă, contează și designul, indiferent că discutăm de un smartphone sau un…, frigider.

Sursa: News.samsung.com/ro

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.