Accesorii inteligente

Pentru că tehnologia este prezentă în vieţile noastre în fel şi chip, biserica nu putea să rămână în urmă din acest punct de vedere. Biserica Catolică a lansat prima pereche de mătănii inteligente denumite Click to Pray eRosary. Acestea au forma unei brăţări pentru a putea fi uşor purtate de către credincioşi.

Click to Pray eRosary include senzori de mişcare care se activează în momentul în care se face semnul crucii. Brăţara se poate conecta la o aplicaţie dedicată pentru smartphone şi oferă credinciosului acces la conţinut religios. După ce acesta a făcut semnul crucii, se activează automat modul de rugăciune, iar fiecare mătanie în parte reprezintă o rugăciune.

Brăţara se poate utiliza sub trei moduri: modul standard de rugăciune, rugăciunea contemplativă şi un al treilea mod ce se schimbă în funcţie de sărbătoare. Rugăciunea este afişată pe ecranul telefonului, ecran ce va arăta şi progresul credinciosului în timp ce spune respectiva rugăciune.

Aplicaţia este destul de detaliată, aceasta incluzând suplimentar şi un istoric al religiei catolice, cât şi muzică religioasă.

Click to Pray eRosary este mai mult de o mătanie cu senzori, dispozitivul având şi rol de monitorizare a sănătăţii utilizatorului: poate număra paşii, caloriile sau distanţa parcursă. Device-ul este produs pentru Biserica Catolică de către Acer şi costă 99 euro.

Sursa: vaticannews.com