Arhiva-Resurse

Flamer sau Skywiper este considerat a fi unul dintre cele mai sofisticate instrumente de spionaj electronic. Poate fura parole, informații, înregistra conversațiile, să facă capturi de ecran sau să se conecteze la terminale via bluetooth, cele aflate în vecinătatea computerului. 

S-a răspândit prin intermediul stick-urilor USB.

’’Flamer este cea mai înspăimântătoare unealtă de spionaj pe care am vazut-o vreodată. Se infiltrează în locuri în care alte instrumente de spionaj nu reușesc, sustrage informații pe care altele nu le pot sustrage și se asigură că terminalul infectat nu are absolut nimic de ascuns. Din fericire unealta de protecție dezvoltată de Bitdefender îl elimină rapid și eficient’’, declară Catalin Cosoi, Bitdefender’s Chief Security Researcher.

Vorbim de un set de instrumente cunoscut sub denumirea de Flamer. Pentru a vedea dacă este cazul să vă faceți probleme accesați: http://labs.bitdefender.com/2012/05/cyber-espionage-reaches-new-levels-with-flamer/ și alegeți pe 32 sau 64-bit în funcție de procesor și sistemul de operare.

Categorii: arhiva-resurse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.