Software

RIM nu o duce tocmai bine și există zvonuri neoficiale cum că Microsoft s-ar pregăti de o achiziție. Vom vedea dacă este valid în 2012. Până atunci, RIM a luptat pentru denumirea de BBX pentru noul său sistem de operare mobil ce urmează a fi integrat pe smartphone-urile BlackBerry. Au pierdut în instanță în fața lui BASIS International ce folosește termenul de BBX pentru linia sa software.

Nu mizez pe revirimentul RIM – BlackBerry și asta pentru că au o concurență extrem de acerbă în rândul telefoanelor Android și nu numai. O parte din segmentul business a migrat spre Apple și au rămas fără baza de plecare.

Fiecare dezvoltator își dorește un nume cât mai scurt și faptul că nu au ajuns la un acord primit denumirea de BBX este o șicană peste care RIM trece adoptând termenul de BlackBerry 10.

Sursa: Mashable.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.