Telefoane Mobile

Avem un final de an cu achiziție de renume. Divizia de telefoane mobile a Nokia va intra în portofoliul Microsoft din prima partea lui 2014 pentru 7.2 miliarde dolari. BlackBerry se știa că nu mai este pe val de vreo 2 – 3 ani de zile. Avansul Android și iOS a prins compania canadiană pe picior greșit și nu au fost în stare să se redreseze.

Fairfax a înaintat o ofertă pentru BlackBerry în valoare de 4.87 miliarde dolari. Aș zice că-i promoție. V-aș aminti că Instagram a costat Facebook puțin peste 1 miliard de dolari în bani + acțiuni. Și vorbim de o aplicație care aplică filtre fotografiilor, fără un model cert de a face bani.

BlackBerry va negocia și cu alte entități, dar Fairfax are un fel de drept de preempțiune. Grupul Fairfax deține în jur de 10% din acțiunile defunctului Research in Motion redenumit BlackBerry de la început de 2013. În spatele lor s-ar afla și alți acționari care au preferat să-și păstreze anonimatul.

La un moment dat se discuta că Lenovo ar fi interesată de achiziția BlackBerry. Brandul Nokia nu va mai exista pe smartphone-urile de top, BlackBerry are un viitor incert. Cine credeți că urmează la rând?

Sursa: BlackBerry.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.