Telefoane Mobile

BlackBerry Priv este smartphone-ul pe care compania canadiană mizează în a concura cu telefoanele Android de top. La articolul în care ofeream primele detalii, deja erau comentarii legate de o eventuală grosime a terminalului, una ce l-ar face neutilizabil. 

Asta în contextul în care BlackBerry Priv încadrează o tastatură qwerty fizică culisantă. Un cititor al Reddit a avut ocazia să vadă telefonul și astfel să ne spună că noul telefon al BlackBerry este mai subțire și mai greu față de Samsung GALAXY Note 5. Asta înseamnă că grosimea se situează sub 7.6 mm, iar greutatea trece de 171 grame.

În China, pe surse s-a găsit și un prim preț pentru BB Priv, în jurul a 630 de euro. Alte specificații legate de noul terminal al canadienilor:

  • display de 5.4 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, curved edge screen în genul celui pus pe Samsung GALAXY S6 Edge & S6 Edge Plus;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 808 de tip hexa-core, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB;
  • Android 5.1 Lollipop;
  • 4G / LTE, Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi direct, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS;
  • 18 Megapixeli, OIS, autofocus, dual-LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 5 Megapixeli.

Nu este un smartphone gândit a fi de volum ci mai degrabă cu adresabilitate spre mediul business. Rulează un Android ce încorporează soluțiile de productivitate și securitate ale BlackBerry.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.