Telefoane Mobile

În urmă cu aproximativ o lună BlackBerry a lansat primul smartphone cu sistemul de operare Android: BlackBerry Priv. Acesta este privit chiar şi acum cu o doză de scepticism, iar preţul ridicat şi noutatea acestei combinaţii au atras cu sine vânzări destul de scăzute.

BlackBerry Vienna

Cu toate acestea compania canadiană are încredere în acest nou proiect şi lucrează deja la un al doilea smartphone cu sistemul de operare Google. Acesta se pare că se va numi BlackBerry Vienna, iar cei de la crackberry.com afirmă că au intrat în posesia primelor imagini cu noul terminal. Conform acestora, BlackBerry Vienna păstrează design-ul cu care BlackBerry s-a consacrat: tastatura QWERTY poziţionată sub display.

Dacă modelul BlackBerry Priv are un mecanism pe şine ce permite ascunderea tastaturii, noul smartphone va fi un BlackBerry clasic. Interesant este că butoanele cu rol de navigare vor fi fizice şi nu capacitive.

BlackBerry Vienna va avea specificaţii hardware mai modeste decât predecesorul său, iar în consecinţă preţul de comercializare va fi mai scăzut. Nu ştim exact o dată de lansare pentru acest nou model, însă analizând aceste imagini nu cred că va fi prezentat mai târziu de februarie-martie 2016.

BlackBerry Vienna 4