Smartphone

Orange a pornit a doua etapă a programului Orange Smartphone Tester. Prima dată a fost HTC Windows Phone 8X și acum se continuă cu BlackBerry Z10. Timp de trei săptămâni voi putea să testez cel mai nou smartphone al BlackBerry și experiența oferită o veți găsi pe Gadget.ro. Voi încerca a oferi o relatare exhaustivă. În fiecare zi va fi câte un articol organizat pe diverse capitole și la final veți da de review-ul complet al telefonului.

Despre BlackBerry Z10:

Smartphone
Date tehnice
BlackBerry Z10
Ecran 4.2 inch cu rezoluție 1280×768 pixeli și 355 ppi
Procesor Dual-core la 1.5 GHz, Qualcomm MSM8960 pe arhitectură Krait
Memorie 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și microSD de până la 64 GB
GPU Adreno 225
Sistem de operare BlackBerry 10 OS
Conectivitate LTE, Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, autofocus continuu, stabilizare de imagine, detectare a feței, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 2 Megapixeli ce filmează HD cu 30 fps
Baterie 1800 mAh
Greutate 137 gr.
Grosime 9 mm

În cutie dați de numeroase manuale cu instrucțiuni, încărcător, cablu microUSB – USB 2.0, smartphone, baterie de 1800 mAh. La prima mână aș zice că-i o mică decepție. Nu-mi place capacul fabricat dintr-un plastic cauciucat moale, dar măcar dă un grip bun și se deschide ușor.

Este clar că între BlackBerry Z10 și HTC One este o mică asemănare la nivel de design.  Nu știu cine pe cine a copiat sau poate este doar o întâmplare.

Telefonul se configurează ușor și-ți oferă un mic tutorial legate de gesturile swipe ce-ți fac navigarea ușoară prin meniu.

Vă las cu un scurt clip video și trebuie să-mi cer scuze pentru stângăciile inerente de la începutul videoclipului cu unboxingul. Am vrut să fac deschiderea ca atare și cutia este bine închegată. Probleme similare am mai avut la Google Nexus 7.