Smartphone

eMAG listează Blackphone la prețul de 2649 lei. Știți că Blackphone este un telefon ce rulează un ROM modificat denumit Private OS și bazat pe Android 4.4 KitKat.

Promite un plus de siguranță în criptarea convorbirilor telefonice, a mesajelor și mailurilor, dar și în ce privește navigarea pe internet. Este un smartphone de nișă ce pune accent pe confidențialitatea și siguranța datelor. L-aș vedea util pentru cei dornici să controleze telefonul într-un nivel mai mare. Personal, nu am secrete majore prin smartphone, nu mă văd a fi un client de Blackphone.

Câteva din aplicațiile concepute de către echipa din spatele Blackphone:

Remote Wipe & Protect – control asupra informațiilor de pe smartphone, ștergi fișiere atunci când telefonul a fost furat;

Secure File Transfer & Storage – control asupra datelor pe care le dorești a fi păstrate private și transfer efectuat în condiții de siguranță;

Blackphone Security Center – control asupra fluxului de date pe care fiecare aplicație și serviciu pus pe device îl face;

Disconnect Private Search – navigare și căutări pe internet în mod privat, fără ca IP-ul sau alte detalii personale să fie stocate. Pare a fi interesant, dar nu am siguranță 100% că și face acest lucru.

Spaces – același telefon, dar o separare clară între viața personală și serviciu (aplicații, conturi, date).

Specificații detaliate pentru Blackphone:

– IPS de 4.7 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli;

– procesor NVIDIA Tegra 4i de tip quad-core la 2 GHz, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD;

– Private OS bazat pe Android 4.4 KitKat;

– 4G / LTE, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează la 1080p, cameră frontală de 5 Megapixeli;

– baterie de 2000 mAh, 119 gr. și 9 mm grosime.

Specificațiile sunt modeste, mai ales pentru un telefon cu preț de peste 2500 lei, dar cei care-l achiziționează o fac pentru partea de securitate etc. Mi-aș dori să-l testez mai ales pentru procesorul NVIDIA Tegra 4i, primul CPU Nvidia pe SoC cu modem 4G integrat.

Imagini cu Blackphone:

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.